PC

Végre kiegyezett a DOTA cím használatával kapcsolatban a Valve és a Blizzard. Előbbinek nem kell megváltoztatni a DOTA 2 címét, a játék teljes értékű folytatása lehet a népszerű Warcraft III modnak. Ugyanakkor a Blizzard is élhet a DOTA betűszó használatával, igaz, csak nonprofit céllal: például kiadhatnak "DOTA-szerű" pályákat a modderek, de a cég belső DOTA fejlesztése, a rajongók által csak Blizzard DOTA-ként emlegetett játék Blizzard All-Stars név alatt készülhet tovább.

A Blizzard felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy a nagy érdeklődés és az online kapcsolatot megkövetelő másolásvédelem miatt előfordulhat, hogy várni kell a csatlakozáskor. A cég közlése szerint legfeljebb 40 másodperces várakozási időre lehet számítani csatlakozáskor. Sikertelen belépés esetén az Error 37 hibaüzenet fogad majd minket, ami után lehet újra próbálkozni.

A Diablo III a legtöbbet előrendelt játék az Amazon.com nem épp rövid története során. A Blizzard melle dagad a büszkeségtől, zsebe pedig a vásárlók pénzétől.

Az IGN és a GameSpot is összefoglalta, hogy mi történt eddig a Diablo-univerzumban.





Most, hogy már csak két nap választ el minket a Diablo III megjelenésétől, itt az ideje, hogy fájdítsuk kicsit olvasóink szívét: az alant látható videóban a PC Gamer két szerencsés munkatársa éppen a Diablo III gyűjtői kiadását csomagolja ki.



Az Assassin's Creed III-ban a rabszolgaság is előkerül majd. A történetet író Matt Rurnerhas ígéretet tett arra, hogy nem kerülik meg a témát, hanem komolyan, tárgyilagosan fognak erről beszélni.

A Rock, Paper Shotgun csapat egy kicsit kutakodott az EA negyedéves gazdasági jelentésében, és kiderült, hogy a The Old Republicot 400 ezer játékos elhagyta. A játékkal márciusban még 1,7 millióan játszottak.

A Dark Souls 1,19 millió példányban fogott Észak-Amerikában és Európában, míg az Ace Combat: Assault Horizont egymillióan vették meg világszerte. A Namco Bandai éves bevétele 1044,3%-os növekedést mutatott, ami számszerűen 454,2 milliárd jent jelent.

Jogi problémákba keveredhet az Activision a Black Ops 2 miatt. Noha a Call of Duty-jogok továbbra is a kiadó kezeiben vannak, a Vietnam utáni, a modern kor és a közeli jövő hadviselését bemutató epizódok licenceit Jason West és Vince Zampella birtokolja. Ha a két kirúgott fejlesztő perre megy és azt megnyerik, a játék fejlesztését leállíthatják, de minimum fizetnie kell a kiadónak, ugyanakkor a szerződés egyik kiegészítése szerint, ha a licenceket birtokló egyének már nem dolgoznak a cégnél, a követelésük érvénytelennek tekinthető.

Bemutatkoznak az Aion 3.0-s javításának tulajdonságai.



És még egy utolsó MMORPG-s videó, ezúttal a Terából. Főszerepben a zúzásra kihegyezett harcrendszer és a hatalmas bossok.



A Gamesbrief elemzője szerint az Elder Scrolls Online előfizetéses rendszerrel fog indulni, de később a mostanában egyre elterjedtebb ingyenes, mikrotranzakciós modellre áll majd át.

Az egykor a Cryptic Studiosnál dolgozó fejlesztők megalapították a Mob Rules Games stúdiót, s már neki is láttak első játékuk, a Haunts: The Manse Macabre elkészítéséhez. A projekt egy körökre osztott horrorjáték, melyben az a feladatunk, hogy feltárjuk a kísértetház titkai. A PC-re, Linuxra és Macintoshra megjelenő játékot egyedül, egy másik játékos ellen, vagy online is játszhatjuk -- már persze csak akkor, ha elkészül. A Mob Rules eddig 42 ezer dollárt költött a fejlesztésre, de még 20 ezer dollárra volna szükségük, így egy kickstarteres gyűjtést kezdtek.



Michael Pachter szerint idén októberben fog megjelenni a Grand Theft Auto V. A meglátását arra alapozza, hogy miután a BioShock Infinite megjelenése februárra tolódott, megnyílt a kapu a GTA számára, mely tökéletes húzónév az ünnepi szezonra.

A 0x10c hivatalos oldalán, ha feljebb tekerjük a kontrasztot, egy érdekes menüpontot találunk. A single- és multiplayer mellett van egy bizonyos hyperplayer mód. Notch közlése szerint ez csak egy helyfoglaló név, mely mögött a multiverzum nyílik meg a játékosok számára. Nem ez lesz a végső név.

Ez történt... (2012. - 19. hét)

Trailert kapott a Batman: Arkham City új DLC-je is, melyben a sztorit követően a csalódott Harley Quinn bosszújával nézhetünk farkasszemet. Az anyag nem túl informatív, de hangulatosnak hangulatos -- konzolokra még a hónapban, PC-re előreláthatólag csak valamikor szeptemberben érkezik.



Az ArenaNet hivatalos bejelentése szerint már "százezrek vásárolták meg a Guild Wars 2-t", holott a játék még ki sem jött. Pontos számadatok nincsenek.

Az Electronic Arts gazdasági jelentéséből egyebek mellett az is kiderült, hogy egy nagy kaliberű játékuk megjelenését elhalasztották a következő gazdasági évre, tehát valamikor 2013-ra. A szóbeszéd szerint a Dragon Age III-ról van szó, melyről korábban kiderült, hogy visszament a tervezőasztalra.

A FIFA 13-ban még az eddigieknél is realisztikusabb élményben lesz részünk -- legalábbis az EA szerint. A fejlesztők finomítottak a labdakezelésen, mely most már figyelembe veszi az adott játékos erejét, sebességét és ügyességét, valamint azt, hogy az adott pillanatban milyen helyzetben van a labda. Továbbá az Impact Engine is javult extra, a játékosok csípőjéről és lábáról leolvasott adatokkal, valamint cselezés és a szabadrúgás több ügyességet igényel majd.

 GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Max Payne 3 még nem jelent meg, de már regisztrálhatjuk a multiplayer módban használatos bandánkat. A Rockstar Games Social Clubbon a CREW UP gombra kattintva megnézhetjük, mely bandák keresnek tagokat, de a barátainkat meghívva a saját csapatunkat is kialakíthatjuk, amelynek aztán megadhatjuk a típusát. Összesen öt típus közül választhatunk: az All-Stars, a profi játékosok gyülekezete, akik a ranglista tetejét célozzák meg, a Soldiers, akik komoly csapatmunkával fognak játszani, a Rebels, akik csak magukra akarják felhívni a figyelmet, a Thrill Seekers, akik csak szórakozni akarnak, és végül a Chatter Boxes, akik csak barátkoznának.

Nem használ Games for Windows licencet a Max Payne 3 PC-s verziója. A hírt maga a Rockstar osztotta meg a világgal Twitteren, játékosok és vásárlók százezreinek okozva megkönnyebbülést.

Az EA lefoglalta a SimCitySocial.com, a SimCity-Social.com és a SimCityFacebook.com címeket. A pletykák szerint júliusban fog elstartolni az új Sim Cityhez kapcsolódó közösségi játék, igazodva a cég azon tervéhez, hogy minden játékuk kapjunk egy online univerzumot.

Új videót osztott meg az Infinity Ward az Xbox 360-ra nemsokára, PC-re csak a jövőben megjelenő Content Collection #2-ről, melyben a fejlesztők az újonnan bejelentett Face-Off módról is mesélnek egy keveset.



Coco, az amerikai reality-sztár szőkeség maga is csatlakozott a Ghostokhoz, hogy együtt induljanak bevetésre a Future Soldier legújabb promóciós videójában. Vigyázat, fájni fog!



Közeleg a Game of Thrones RPG megjelenése, a fejlesztők pedig egy rövid videóban mesélik el, milyen nehézkes volt új szereplőkkel bővíteni a regények univerzumát.

 

A Mists of Pandaria kiegészítővel az alap World of Warcraft is fejlődni fog, ugyanis megjelennek a cross-servernek nevezett helyszínek, melyekre bármely szerverről áthívhatjuk barátainkat egy kis közös játék erejéig. PvE, PvP, RP-PvE, RP-PvP... minden belefér, a lényeg, hogy megfelelő cross-server zónába lépjünk be. Egyéb részletekért irány a hivatalos GYIK.

Jönnek a Steam utalványkártyák? Nos, ha hihetünk a Kotaku "Gamestop közeli" forrásának, akkor igen: a fényképen egy 50 dolláros kártya látható, melyet a Steamen beváltva úgy tudunk vásárolni, ahogy PSN-en szokás, elkerülve ezzel a PayPallel való szívást és a közvetlen utalgatást. Mi szívesen vennénk az ötletet, igaz, a Valve egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Ez történt... (2012. - 19. hét) 

Konzol

A kanadai Frima Studio hamarosan elkészül a Zombie Tycoon folytatásával, a Zombie Tycoon 2: Brainhov's Revenge-dzsel. A játék jóval ambiciózusabb, mint elődje, hiszen nem egy PS Mini címről beszélünk, hanem egy teljes értékű PSN programról, ami egy nagyobb, kidolgozottabb szólista móddal, érdekes multiplayer szekcióval és PS3-PS Vita cross-platform játékmenettel jelentkezik, ráadásul az Unreal Engine 3 dübörög a játék alatt.

A Dragon's Dogmában van egy óriási sárkány, amit csak együttes erővel tudunk leteríteni. A játék multiplayer módjában a bátor kalandorok egymás után ostromolják majd meg a bestiát. Aki az utolsó csapást beviszi, egy különleges ajándékban részesül, míg mindenki más ritka, értékes tárgyakat kap. A kihívás természetesen offline is működik, ám itt a sárkányt jóval könnyebb lesz leteríteni, s a jutalom is kevesebbet ér majd.





Íme a Dragon's Dogma launch trailere. A játékot a mostani PC Guruban alaposabban is górcső alá vettük.



Soul Sacrifice a címe Inafune Keidzsi (Mega Man) új játékának. A PlayStation Vitára készülő akció-horrorban egy varázsló szolgáját alakítjuk, aki egy tömlöcbe zárva várja, hogy feláldozzák, ám egy rejtélyes könyv jelenik meg előtte. Ebből a Golam könyvből megtudjuk, hogy a varázslók és a démonok között már évtizedek óta véres küzdelem folyik, a nagyobb csatákat pedig ennek a könyvnek a segítségével újra átélhetjük.

A játékmenet során varázslatokkal küzdünk majd (négy főt támogató kooperatív mód is lesz) a többi, démonná deformálódott varázsló ellen, mégpedig úgy hogy áldozatokat mutatunk be; minél nagyobb az áldozat, annál nagyobb a varázslat ereje. Egyszerű tárgyakat és növényeket is feláldozhatunk, de akár az egyik végtagunkat is egy nagyobb támadás céljából, ám vigyáznunk kell, hiszen ha túlzásba visszük mindezt, mi magunk is démonná változunk.



GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Szeptemberben fog megjelenni a Dead or Alive 5. A Tecmo milliós nagyságrendű eladott példányszámban reménykedik.

Új javítást kap a hónap végén az Uncharted 3. Az 1.11-es patch az Uncharted 2 két közkedvelt opcióját honosítja meg a játékban, nevezetesen a The Lab és az Elimination módokat. A csapat további fejlesztéseket ígér, elvileg ingyenesen.



A Nintendo és a THQ után a Sega is úgy döntött, hogy kihagyja az idei Gamescomot. A konzolos fronton évtizedes múlttal bíró vállalat álláspontja szerint a távolmaradás egynyári dolog, nem jelenti azt, hogy minden ezt követő Gamescomot kihagynak.

A Konami egy új Metal Gear Rising-videót adott ki, amelyből kiderült, hogy a Revengeance nem csak szeletelésről fog szólni, hanem valamilyen politikai intrikát is kapunk a háttérben.



Konzolokra már tölthető a Spec Ops: The Line demója.

Csupán két dollárért összeereszthetjük Ryut a Street Fighterből az Asura's Wrath főszereplőjével.



A Digital Spy azt az információt kapta, hogy egy harmadik Resident Evil-játék is meg fog jelenni 3DS-re. A játék címe állítólag Resident Evil: Downfall, s a sorozat ötödik és hatodik része között helyezkedik el Claire Redfield főszereplésével, aki szemtanúja lesz az emberiség bukásának. A játék mellett a Degeneration és a Damnation című CGI-filmeket is megkapjuk.

Az EA idén 80 millió dollárt fog áldozni következő generációs játékok fejlesztésére.

A Tony Hawk's Pro Skater HD júniusban fog megjelenni.

Egyéb

Tina Palacios, az IGN és a 1Up egykori munkatársa veszi át az Infinity Wardban a nemrég távozó Robert Bowling helyét. A fiatal hölgy mint közösségi menedzser tetszeleg majd a csapatban, meglátjuk, meddig bírja.

Ez történt... (2012. - 19. hét) 

Új játékhoz, mi több, új IP-hez toboroz embereket a Witcher sorozattal brillírozó CD Projekt Red. Az érdeklődők itt jelentkezhetnek.

GlaDOS megtanít bennünket Feketeerdő tortát sütni, ha már a Portálban úgyis hazugság volt.



A CCP tartotta az ígéretét, s tényleg felküldték az űrbe az EVE Online játékosokat -- na jó, nem az űrbe, csak a sztratoszférába, s nem konkrétan a játékosokat, hanem a nevüket és profilképüket. Az „űrutazást” egy magas légköri meteorológiai ballonnal oldották meg, melyre a neveket tartalmazó adathordozót rögzítették egy, a játékban is felelhető kapszula makettjében.



Az egyik legrosszabb dolog a Battlefield 3-ban:



A Microsoft nemcsak az Egyesült Államokban, hanem egy Egyesült Királyságban is leállította az Inside Xbox-videók készítését, ami azt jelenti, hogy nincs több The Nexus, The Arcade Cabinet, Sent You A Message és Insider Moves.

A Titan Books novemberben egy kemény fedeles képeskönyvet fog kiadni, benne részletes rajzokkal a Halo 4-ben szereplő fegyverekről, helyszínekről, járművekről és karakterekről. A kötet címe: Awakening: The Art of Halo 4.

A CVG csapata összeállította a Halo széria teljes történetét.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Diablo III (május 15.) - PC
  • Max Payne 3 (május 18.) - Xbox 360
  • Resident Evil: Operation Raccoon City (május 18.) - PC
  • Binary Domain (május 18.) - PC
  • Cartoon Network: Punch Time Explosion XL (május 18.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Blazing Souls Accelate (május 18.) - PSP
  • Summer Challenge: Athletics Tournament (május 18.) - Wii
  • Last Half of Darkness: Society of the Serpent Moon (május 18.) – PC



A hét kérdése: a premier napján megveszed a Diablo 3-at, vagy megvárod, míg lejjebb megy az ára, egyszóval mennyire vagy lázban a játék miatt?