PC

Problémák akadtak a Mass Effect 3 importált mentéseivel. A játékba betöltött Mass Effect 2 fájlokhoz tartozó arcok sajnos nem minden esetben működnek együtt a trilógia záróakkordjával, így bár a tetteinket betölti a program, Shepard parancsnokot újra testre kell szabnunk. A BioWare megígérte, hogy a közelgő patchben kijavítják a hibát -- igaz, azt nem árulták el, hogy ez mikorra várható.

A Mass Effect 3-ból úgy tűnik, kivágták azt a részt, amikor visszafoglaljuk az Omega bázist, Aria egykori otthonát. A játék korábban kiszivárgott fájljaiban több nyomot is találni erre, a teljes játékban viszont ez a történetszál megoldatlan maradt. DLC jön?

Ennyit és így játszottunk a Mass Effect 3 multiplayer módjában.

Ez történt... (2012. - 12. hét)

DX11 és 3D támogatást kap a PC-s Max Payne 3. A Rockstar Games hivatalos közleménye szerint a játék nem csak egy konzolport lesz, hanem ki is használja a számítógépes platform előnyeit. A grafika szebb lesz, a framerate magasabb, kellő hardver birtokában pedig akár térhatásúvá is tehetjük Max ámokfutását. Megjelenés június 1-én.

A Ubisoft úgy véli, hogy kellően minőségi játéktartalmak esetében búcsút inthetünk a DRM-nek. Chris Early, a digitális részleg feje úgy nyilatkozott, hogy a DLC-k és közösségi szolgáltatások korában már nem lesz szükség állandó online felügyeletre, azaz egy, az MMOG-kban látott módszerhez szeretnének folyamodni. Chris szerint el lehet jutni odáig, kérdés, hogy mikor.

A Sniper: Ghost Warrior folytatása a grafika terén igyekszik elnyerni a játékosok kegyeit, bevetve a CryEngine 3 nyújtotta lehetőségeket. Reméljük, nem csak a látványra, hanem a játékmenetre sem lesz panasz.



Az ArenaNet elnöke biztosított mindenkit arról, hogy a Guild Wars 2 mikrotranzakciós rendszere miatt nem fognak hátrányba kerülni azok a játékosok, akik nem fizetnek. Extra ráfordítás nélkül a teljes játék élvezhető lesz különösebb megkötések nélkül, de ha kényelmi funkciókra és extra tárgyakra vágyunk, lehetőségünk van ezeket beszerezni.

Folyamatosan dolgozik a World of Darkness MMORPG-n a CCP. A csapat még nem tudja, mikor léphetnek ki az előkészítési fázisból, de már most 60 fő munkálkodik a projekten. Reméljük, év végén már látunk belőle valamit mozgásban is.

Ha már CCP: Közeleg a Dust 514 premierje, az EVE játékosok pedig aggódnak, hogy a konzolosok meghívása az univerzumba hátrányokkal jár majd. Nos, a csapat mindenkit megnyugtatott, hogy ha nem akarunk, nem kell részt vennünk a bolygófelszíni csatákban, igaz, ez esetben kimaradunk a jóból, hisz a PS3-as játékosok által küldött adatok alapján az űrből is lőhetjük majd a csatateret, ezzel megborítva az FPS módban küzdő oldalak egyensúlyát.

Notch a Scrolls mellett egy sci-fi űrhajós játékot szeretne készíteni, melyhez a Firefly című kultikus tévésorozatból merített inspirációt. A Minecraft készítője szerint a program nyílt világú lenne, mint mondjuk a Freespace vagy az Elite, a fejlesztési modell pedig a Minecraftból merítene, azaz valószínűleg még a kész játék előtt meg lehetne venni a bétát, hogy azt a rajongói visszajelzéseknek megfelelően csiszolja ki a csapat.

Új videó érkezett a Far Cry 3-ból, melyben a sziget másik őrült karakterével, Dr. Earnhardttal ismerkedhetünk meg egy kicsit közelebbről.



A hét elején elkezdődött a Mists of Pandaria bétatesztelése, melyre a sajtó, a rajongói oldalak szerkesztői, és az Annual Pass birtokosok automatikusan meghívást kapnak, mindenki másnak pedig jelentkeznie kell. Ezt úgy lehet megtenni, hogy regisztrálunk a Battle.net profilt, ahhoz hozzácsatolunk legalább egy Blizzard-játékot, majd kitöltjük a béta jelentkezési lapot, lefuttatjuk a rendszerellenőrzést, és várunk az e-mailes értesítésre.

A Beamdog feltett célja, hogy a Baldur's Gate első és második részének felújított változata után elkészítsék a sorozat harmadik részét is, a stúdió társalapítója, Trent Oster azonban hozzátette, hogy még sok mindent kell ez előtt megvalósítani.

Az Atari, az NCsoft, a CCP Games és a Blizzard sem lesz jelen az E3-on. Az NCsoft arra hivatkozott, hogy inkább egy olyan találkozóra koncentrálnak, ami a játékosokkal hozza őket közvetlen kapcsolatba, nem pedig a sajtóval. A többi cég nem adott okot a távollétre.

Így működik az új Sim Cityhez készített Glassbox grafikusmotor:



Új, látványos CGI trailer érkezett a remeknek ígérkező Darksiders II-höz, melyben Halál megmutatja, miért is hívják így. A videóhoz egy, a fejlesztőkkel készült interjú is felkerült a GameTrailers.comra, mely telis-tele van korábban még nem mutatott játékbeli jelenetekkel.





Az ezer éve készülő The Secret World is kezd körvonalazódni, a fejlesztők egy új videónaplót adtak ki, melyben a játék szabadságfaktorát tárgyalják. Érdekes cím lesz, annyi szent.



Tom Chilton elárulta, hogy a World of WarCrafton dolgozó fejlesztők része elkezdett átvándorolni a Project Titan csapatához.

Konzol

Bár az utóbbi időben több pletyka is felröppent az új Xbox használt játékok elleni védelméről, a GameStop főnöke, Paul Raines valószínűtlennek tartja, hogy ez megvalósul. Raines szerint egyelőre nem fejlesztettek ki sikeres metódust a használt játékok kiküszöbölésére, illetve a játékipar 1,2 milliárd dolláros éves pénzforgással lenne szegényebb csak a GameStop halálával. Vajon igaza van, vagy csak optimista?

Javítást kap a Battlefield 3 PS3-as változata, jelentette be a DICE. A patch gigászi lesz, és rengeteg ismert hibát javít majd -- megjelenésére március 27-én lehet számítani. A csapat Xbox 360-as és PC-s foltról nem tett említést.

A Kotaku névtelen forrásokra hivatkozva írja, hogy a Sony bezárja a Zipper Interactive-ot. A csapat a SOCOM játékokról vált híressé, legutóbbi játékuk a PS Vitára kiadott Unit 13 volt. A Sony nem kommentálta a hírt, várjuk a kiadói reakciót.

Megjelent a PS3 exkluzív LittleBigPlanet Karting első trailere, mely alapján a játék egész szórakoztatónak ígérkezik. A programon a nagy sikerű és kritikailag is elismert ModNation Racerst fejlesztő United Front Games ügyködik -- reméljük, hogy a név garancia a minőségre.



A Konami egy új Froggerrel jelentkezik. A címe Frogger: Hyper Arcade Edition, a játékmenet pedig pontosan ugyanolyan, amint amilyen a 80-as években volt, tehát egy békával kell átkelnünk a képernyő egyik feléről a másikra, akadályokat kerülgetve. A nagy különbség az, hogy az új játék neonszínekben pompázik, de lehet Contra- vagy Castlevania stílusú grafikát használni. A program tavasszal fog megjelenni Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra és Nintendo Wii-re.

Ez történt... (2012. - 12. hét) 

Játék készül a Sour Patch Kids édesség alapján. A cucc egy puzzle platformer lesz, melyben egy szem cukorkát kell elvezetnünk valaki gyomrába. A World Gone Sour április 10-én PlayStation 3-ra, április 11-én pedig Xbox 360-ra fog megjelenni 5 dolláros áron.

A Joystiqnek köszönhetően megnézhető valamennyi, az Alan Wake's American Nightmare-ben leadott Night Springs-epizód, jövő héten pedig új részek jönnek.













A Famitsu megtudta, hogy jövő héten egy 3 dolláros DLC fog megjelenni a Final Fantasy XIII-2-höz, amely a Mass Effect-sorozatból ismert N7 páncélt biztosítja a két főszereplő, Noel és Serah számára. A pakk egyelőre csak Japánban fog megjelenni, de várhatóan a nyugati térségben is elérhető lesz előbb utóbb.



Az EA április 13-án ezen játékok szervereit állítja le:

  • BOOM BLOX Bash Party - Wii
  • Burnou: Revenge - Xbox 360
  • EA Create - PC, PlayStation 3, Wii, Xbox 360
  • EA Sports Active 2.0 - PlayStation 3, Wii, Xbox 360
  • EA Sports Active NFL Training Camp - Wii
  • FIFA 10 - PlayStation Portable, Wii
  • The Godfather II - PC, PlayStation 3, Xbox 360
  • MMA - PlayStation 3, Xbox 360
  • Need for Speed: ProStreet - PlayStation 3, Xbox 360
  • The Saboteur (a The Midnight Club hozzáférés megszűnik) - PlayStation 3, Xbox 360
  • Spare Parts - PlayStation 3, Xbox 360

Március 26-ig számos THQ-termék fél áron kapható az Xbox Live-on. Ezen az oldalon a teljes lista megtalálható.

A Strata Scavenger lesz az Resident Evil: Operation Raccoon Cityt is jegyző Slant Six Games új játéka. A nem licenc alapú, teljesen új szellemi tulajdonra épülő program valamikor 2013-ben fog megjelenni, mást azonban még nem tudni.

Ez történt... (2012. - 12. hét)

A Ready at Dawn nem fog több God of War-játékot készíteni, hiszen egy új ötlettel álltak elő, amit egy következő generációs konzolon szeretnének megvalósítani.

A Jack Cayman (MadWorld) mellett Bayonetta is szerepelni fog a Platinum Games új játékában, az Anarchy Reignsben.



Egy új frissítés jelent meg az Uncharted 3-hoz, mely a multiplayer módot érintő problémákat hivatott orvosolni. Részletek a hivatalos oldalon.

A Square Enix figyelmeztetett mindenkit, hogy aki el akarja árverezni a Dragon Quest X béta belépőjét, az törvényt sért, jogi lépéseket viszont még nem tettek azok ellen, akik áruba bocsátották a kódjukat.

Silent Hill HD Collection launch trailer:



A Remedy az Alan Wake hivatalos fórumán hirdette meg, hogy 20 új embert keres, akik egy be nem jelentett nextgen játékon fognak dolgozni. Csak nem az Alan Wake 2 körvonalazódik?

Kiszivárgott 25 harcos neve a Dead or Alive 5-ből, igaz, a Team Ninja szerint ez nem a végleges lista: Pai, Sarah, Akira, Mila, Rig, Bayman, Hitomi, Christie, Brad, Lisa, Eliot, Ayane, Leifang, Hayate, Kokoro, Bass, Leon, Helena, Genfu, Kasumi, Hayabusa, Jannlee, Tina, Zack, Alpha152.

S ha már Dead or Alive 5, íme két, a napokban kikerült videó a várva várt bunyós programból:





A PSN-exkluzív Starhawk két játékost támogató osztott képernyős kooperatív módot fog tartalmazni, ráadásul a résztvevők bejelentkezhetnek a sajt profiljukba, trófeákat viszont ilyen módon nem szerezhetnek.

Befutott a PlayStation Vitára májusban megjelenő Resistance: Burning Skies legújabb videója.



Itt a Sine Mora megjelenés előtti utolsó videója.



Egyéb

Tim Schafer szerint a játékoknak viccesebbnek kéne lenniük. Tim úgy véli, hogy a humor teszi igazán teljessé a játékokat, manapság pedig túl sok a komoly, komor program, ami véleménye szerint "elvesz valamit" az élményből. Schafer kitért a Mass Effect 3 végére is, és bár még nem játszott a játékkal (sőt, a Mass Effect 2-t sem fejezte be), kifejtette, hogy minden ilyen esetben a készítők pártját fogja, mert "a játékokat nem robotok, hanem emberek készítik, akiknek van egy érdekes álláspontja".

Na, még egy kis Mass Effect. Jimmy Hinson, a második rész zeneszerzője kiadott egy válogatást azokból a számokból, amik a játékhoz íródtak ugyan, de végül nem kerültek bele. A digitális lemezt itt lehet megvásárolni, illetve meghallgatni, alant pedig egy YouTube-ra feltöltött dal hallható.



Adminisztratív státusza került, valamint a tőzsdéről is lekerült a GAME áruházlánc, mely már egy jó ideje komoly gondokkal küszködik. A gyakorlatilag halottnak tekinthető cég iránt a GameStop, a Walmart, az OpCapita valamint egy spanyol és egy ausztrál cég is érdeklődik, felvásárlás azonban eddig még nem történt, pedig az OpCapita kifizette volna a cég tartozásait, plusz 40 millió fontot adott volna, de a GAME vezetősége visszautasított ezt az ajánlatot. A cég egyébként közölte, hogy a dolgozóik meg fogják kapni a jussukat, ugyanis vannak erre a célra tartalékaik.

A Zynga felvásárolta a nagy népszerűségnek örvendő, iOS-re megjelent Draw Something mögött álló OMGPop céget. A vételár 200 millió dollár volt.

A nemrég bejelentett Baldur's Gate: Enhanced Edition PC mellett iPadre is megjelenik. Az IGN munkatársai kipróbálták az iOS portot, és állítják, hogy ugyanaz, mint a PC-s, csak épp érintőképernyős irányítással. Illetve beígért irányítással, lévén a mostani állapota elég nehézkes.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Microsoftnak már nem elég AAA-kategóriájú játékokat készíteni. A legfrissebb álláshirdetésükben projektvezetőt keresnek egy AAAA-kategóriájú program elkészítéséhez.

Az Egyesült Királyságban adókedvezményt kapnak a játékfejlesztők, az Európai Uniónak azonban előbb el kell fogadnia a tervezetet, így az olcsóbb fejlesztésre legalább 2013 áprilisáig várni kell.

Bulvár: a Rockstar Games alelnöke, Dan Houser egy 12,5 millió dolláros, 18 szobás házat vett Brooklyn szívében. A „kastély” a környék eddigi legdrágább épülete, az ár pedig valószínűleg azért is ilyen magas, mert korábban az író-forgatókönyvíró Truman Capote lakott ott.

Ez történt... (2012. - 12. hét)

A Microsoft 2010-ben levédett egy sisakperifériát, illetve egy szemüvegszerű eszközt. A szabadalom szerint ezekkel mozgás közben, pár centire a szemünktől élvezhettük volna a képernyő tartalmát, elméleti síkon pedig fókuszált lézerrel és különböző optikákkal megoldották azt is, hogy látható legyen a kép, önmagától ugyanis a szem nem képes arra, hogy nagyon közelre fókuszáljon.

Ez történt... (2012. - 12. hét)

A Think Geek a Portal-szériából kiemelt, felfújható automata ágyúkat kezdett el árulni, 25 dolláros kezdőáron. A méretük 100 cm.

Ez történt... (2012. - 12. hét)

A Think Geek májustól az alábbi, 140 dolláros Portal Gun replikát is árulni fogja, azonban érdemes sietni, hiszen a NECA csak 5000 darabot gyártott, előrendelés pedig nincs; az érdeklődők egy e-mailt kapnak, amint kapható a portéka.

Ez történt... (2012. - 12. hét)

Videros az eddigi legjobb Adam Jensen cosplayer. Le a kalappal!

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Love Hultén egy újabb egyedi és gyönyörű PC-vel jelentkezett, a stílusához híven pedig ez is fából készült.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja
 
Az Activision beregisztrálta az ActivisionNews.com domain nevet, de egyelőre még nem kezdtek ezzel semmit.

SgtGodswordBerserker egy működő tudományos/grafikus számológépet épített a Minecraftban!



A The Legend of Zelda: Majora’s Mask operának is simán elmenne.



A Battlefield 3 egészen más játék retro hangeffektekkel.





A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Silent Hill HD Collection (március 29.) - Xbox 360, PS3
  • Silent Hill: Downpour (március 30.) - Xbox 360, PS3
  • Carnival Games: Wild West 3D (március 30.) - 3DS
  • Ridge Racer Unbounded (március 30.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations (március 30.) - Xbox 360, PS3
  • Tiger Woods PGA Tour 13 (március 30.) - Xbox 360, PS3
  • Strictly Come Dancing (március 30.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Nickelodeon Dance (március 30.) - Xbox 360, Wii
  • Hard Reset: Extended Version (március 30.) - PC
  • Rayman Origins (március 30.) - PC
  • Farming Simulator 2012 (március 30.) - 3DS
  • Capcom Digital Collection (március 30.) - Xbox 360
  • Adam's Venture: Episode 3 - Revelations (március 30.) - PC
  • Back to the Future (március 30.) - PC, PS3, Wii
  • Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 + Rainbow Six: Vegas 2 (március 30.) - Xbox 360, PS3
  • Splinter Cell: Double Agent + Rainbow Six: Vegas (március 30.) - Xbox 360, PS3
  • Just Dance: Best of (március 30.) - Wii
  • Far Cry 2 + Ghost Recon: Advanced Warfighter (március 30.) - Xbox 360
  • Assassin's Creed 1 & 2 (március 30.) - PC, Xbox 360, PS3
  • The Settlers Online (március 30.) - PC
  • Happily Ever After (március 30.) – PC



A hét kérdése: Melyik a kedvenc szerepjátékod?