PC

A Lara Croft and the Guardian of Light Xbox 360-as verziója a megjelenése napján nem tartalmaz majd online kooperatív módot, de amint szeptember 28-án megjelenik a PC-s és PSN-es verzió, rögtön elérhetővé válik. A várakozásra azért van szükség, mert ez a funkció kereszt-kompatibilis, tehát egy Xbox 360-as és egy PC-s (vagy PlayStation 3-as) játékos egymást segítve kalandozhat. A játékhoz egyébként idén öt DLC érkezik.

A FIFA 11 dobozain a Real Madrid sztárja, Kaká mosolyog majd, de mivel 17 különböző borítóval érkezik a játék, a brazil focistáshoz más játékosok is csatlakoznak majd.

Ahogy azt a BioWare megígérte, a Lair of the Shadow Broker DLC előtt kiadtak egy új fegyverpakkot. A 160 MS pontot kóstáló csomagban három új mordály található: a Phlanx nevű pisztoly, a Mattock gépfegyver és egy geth sörétes plazmapuska.

A Split/Secondhöz négy, konzol-exkluzív DLC is meg fog jelenni, melyek közül az első három -- új kocsikkal megpakolt -- csomag még augusztusban a gépeinken lesz, az új pályákat is tartalmazó negyedik DLC pedig szeptemberben érkezik. Az augusztusi adag utolsó darabja, benne a Ryback Cyclone (képünkön) nevű kocsival ingyenes lesz, amolyan ajándék gyanánt a rajongóknak.

Ez történt... (2010 - 31. hét)

A fejlesztők nagy része elhagyta az Xfire-t, miután a céget felvásárolta a Titan Gaming. Nem kell azonban aggódni, a szerverkereső továbbra is ingyenes marad.

Az Irrational Games augusztus 11-én leleplezi a legújabb, Project Icarus néven futó játékát, rögtön másnap pedig be is mutatják a játék első trailerét.

A Capcom Unity oldalán bemutatták a Dead Rising 2 helyszíne, Fortune City teljes térképét, íme:

Ez történt... (2010 - 31. hét)

Szeptemberben, még a teljes játék megjelenése előtt letölthető lesz a Civilization V demója.

A szuper addiktív Puzzle Quest második része PC-re augusztus 12-én fog megjelenni.

A Sony Online Entertainment az idei Fan Faire-en fogja leleplezni a legújabb EverQuestet, az EverQuest: Nextet.

Guillermo del Toro a THQ-val kötött szerződést, és hamarosan elkezdik a tényleges munkát. Azt sajnos még nem tudjuk, miféle játékok várhatók a rendező úrtól.

Paul Dini, az Arkham Asylum írója veti papírra a folytatás történetét is.

Új Deus Ex: Human Revolution képek jelentek meg.

Ez történt... (2010 - 31. hét)Ez történt... (2010 - 31. hét)Ez történt... (2010 - 31. hét)

Az EA újabb három (ezekkel együtt már összesen hét) Syndicate nevet foglalt le, továbbá a Dead Space: Sabotage címet is lestoppolták.

Konzol

A Fight Night-széria legújabb, Champion alcímmel ellátott felvonása nem támogatja sem a Move-ot sem a Kinectet. Brian Hayes, a játék producere a döntést azzal magyarázta, hogy a széria rajongói azért játszanak a Fight Nighttal, mivel a valódi életben nem tudnak bokszolni, illetve azt is hozzátette, hogy az az intenzív testmozgás, amit ez a sportág és ezzel együtt játék megkíván, meghaladná egyes játékosok képességeit.

A Red Dead Redemption első letölthető tartalma a Legends and Killers Pack augusztus 10-én fog megjelenni Xbox 360-ra és PS3-ra 800 MS pontos árcédulával. A csomagban kilenc új multiplayer pálya, nyolc új karakter, egy új fegyver (Tomahawk) és achievementek találhatóak.



A PSP exkluzív God of War: Ghost of Sparta november 2-án érkezik. Aki előrendeli a játékot, az megkapja a The Ultimate DLC pakkot, mely a játék zenéjét, egy PSP és PS3 menü témát, egy légiós Kratos hacukát, egy PlayStation Network avatart és egy „Így készült” dokumentumfilmet tartalmaz.

Ueda Fumito, a Team Ico főtervezője és fejlesztési vezetője sejtelmesen közölte, hogy valamit mutatni fognak a Tokyo Game Show-n. Mi a The Last Guardianre tippelünk.

Még karácsony előtt meg fog érkezni az a patch, mely kompatibilissé teszi a Heavy Raint a Move-val.

Az Atomic Gamerrel készített interjújában Warren Spector közölte, hogy a Move-nak és a Kincetnek köszönhetően már nincs technikai akadálya annak, hogy Xbox 360-ra és PS3-ra is elkészüljön az Epic Mickey. A tervezőzseni azonban hozzátette, hogy az átirat elkészítése nem rajta múlik.

A Killzone-szériát jegyző Guerrilla Games egy új játékon dolgozik.

Pár kép az új Mortal Kombatból:

Ez történt... (2010 - 31. hét)Ez történt... (2010 - 31. hét)Ez történt... (2010 - 31. hét)

John Schappert, az EA általános igazgatója a cég gazdasági konferenciáján közölte, hogy a sokat vitatott EA Sports Online Passt, mely egy kód beírásáig, vagy a 10 dolláros token kifizetéséig elzárva tartja az EA Sports játékok multiplayer módját, a játékosok 60 százaléka aktiválta, ráadásul idén többen játszottak online, mint eddig bármikor, sőt több letölthető tartalmat is vettek.

Az egykori GRIN fejlesztői egy új stúdiót nyitottak Whiteout névvel, és már hozzá is kezdtek a munkához. A cég fő profilja a letölthető játékok lesznek, de a CryEngine 3 segítségével már összeütötték egy komolyabb játék prototípusát.

A játéktermi kosaras játékok királya, az NBA JAM nem csak Wii-re, hanem Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is meg fog jelenni, ám van egy kis csel a dologban: jelen állás szerint a játékot csak akkor szerezhetjük be, ha megvesszük a 60 dolláros NBA ELIT 11-et, ráadásul csak három játékmódhoz (Play Now, Classic Campaign, Online) lehet hozzáférni.

A Plant vs Zombies Xbox Live Arcade verziója szeptember 8-án fog megjelenni 15 dolláros áron.

Íme pár kép a Mafia 2 PlayStation 3-exkluzív letölthető tartalmából, a The Betrayal of Jimmyből:

Ez történt... (2010 - 31. hét)Ez történt... (2010 - 31. hét)Ez történt... (2010 - 31. hét)

Az Assassin’s Creed: Brotherhood multiplayer bétatesztje szeptember 14-én veszi kezdetét, de csak PlayStation 3-on és csak azok vehetnek részt benne, akik előrendelték a játékot a GameStopnál.

A Fable 3 Xbox 360-as átirata a megjelenés napján még nem fogja támogatni a Kinectet, mivel a tesztelés során a játékmenet nem volt megfelelő. A későbbikben beépítésre kerül a kiegészítő.

A The Conduitot jegyző High Voltage Software 25 alkalmazottat bocsátott el, egyelőre ismeretlen okok miatt.

Pletyka

A francia Amazon szerint november 2-án, 40 eurós árcédulával Blu-ray lemezen meg fog jelenni egy Splinter Cell- és egy Prince of Persia-kollekció PlayStation 3-ra.

Egyéb

Hatezer ex-NFL játékos beperelte az EA-t. A vád az, hogy a cég felhasználta a játékosok fizimiskáját és egyéb tulajdonságait (dobási távolság, gyorsaság, stb.), de a nevüket és mezszámukat megváltoztatta, ezzel elkerülve a jogdíj kifizetését.

Egy képregénysorozat John Marston, a Red Dead Redemption főszerelőjének egy napjáról.

Ez történt... (2010 - 31. hét)

A Halo: Combat Evolved ilyen lenne, ha 30 évvel ezelőtt készítik el az Atari 2600-asra. (A képre kattintva játszani is lehet.)

Ez történt... (2010 - 31. hét)

Így néz ki a Kinect szétszedve:

Ez történt... (2010 - 31. hét)Ez történt... (2010 - 31. hét)Ez történt... (2010 - 31. hét)

Klasszikus játékok zenéi szöveggel!



Egy rejtéllyel kevesebb:

Ez történt... (2010 - 31. hét)



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:
  • Victoria II (augusztus 13.) - PC
  • Madden NFL 11 (augusztus 13.) - Xbox 360, PS3
  • The Guild 2: Renaissance (augusztus 13.) - PC
  • We Sing Encore (augusztus 13.) – Wii