Csak röviden

A Painkillerrel ismerté vált People Can Fly új játéka ritka nagy őrültségnek ígérkezik, de tetszik, nagyon is. Aki azonban nem volna ilyen határozott a Bulletstormmal kapcsolatban, annak íme Cliffy B prezentációja, melyben láthatjuk, pontosan mi vár ránk jövő tavasszal.



A StarCraft 2 produkciós vezetője, Chris Sagaty egy koreai SC2 rendezvényen elárulta, hogy a játék megjelenését követő egy-két hónapon belül kiadnak egy különleges patch-et, melynek köszönhetően 3D-ben is játszhatunk.

Habár a Halo: Reach az utolsó Halo-játék a Bungie-tól, a széria nem szakad meg. A stafétát ugyanis a Microsoft belső fejlesztőcsapata, a 343 Industries vette át, és úgy látszik, lassan neki is állnak a munkának, hiszen művészeket és szoftverfejlesztőket keresnek egy új projekthez.

A Deep Silver csapatának sikerült elérnie, hogy a Rise Against, a Queens of the Stone Age, a Slipknot, a Backyard Babies és egy most még ismeretlen banda slágerei hallhatóak legyenek a Nail'd című quados játékukban. Ezzel azonban még nincs vége a zenei híreknek -- megtudtuk ugyanis, hogy a Crackdown 2-ben többek között R.E.M., Public Enemy, Johnny Cash és Bob Dylan számokat is hallgathatunk (teljes lista itt), illetve, hogy a Rockband 2-höz hamarosan megjelenik, egy 20 dolláros, 12 számot tartalmazó Creedence Clearwater Revival pakk.

Látva a God of War Collection sikereit, az Insomniac Games szívesen látna egy hasonló Ratchet & Clank HD csomagot, de a fejlesztést már nem vállalnák el.

Az inFAMOUS sikerei után nem is volt kérdés, hogy készül a második rész, melyben egy új város, egy áttervezett főszereplő és új képességek, de ugyanaz az a szórakoztató játékmenet várja a rajongókat, nézzétek csak!



Július 15-én egy nagy meglepetésre készül a Ubisoft a R.U.S.E.-zal kapcsolatban. Újraindul a béta vagy jön a demó? Még semmit sem tudni.

A kártyákat és a PlayStation Eye-t használó PlayStation 3 exkluzív Eye of Judgment szerverei szeptember 30-án leállnak. Az ok: a játék nem volt elég sikeres.

Most, hogy PC-re is meg fog jelenni a Fable 3, nem kell kifogásokat keresnünk, miért foglalkozunk a játékkal, így hát íme egy játékmenet-videó a széria október 29-én érkező harmadik felvonásából.



A Mafia 2 konzolos verziói nem támogatják a 3D-s megjelenítést, ez tehát egyelőre a PC-s átirat sajátossága, a fejlesztők azonban nem zárták ki azt a lehetőséget, hogy egy patch-csel később elhozzák ezt a manapság nagyon divatos funkciót.

Július 6-án érkezik a Skate 3 második letölthető tartalma, a Hawaiian Dream, melyben Hawaii mesés szigetére látogathatunk el, ahol 24 új kihívás, új akadályok, ruhák és egy gördeszkás (Danny Way) vár ránk.



Állítólag...

Napról napra egyre biztosabb a Team ICO Collection érkezése, hiszen már a Sony is közölte, hogy nagyon szeretnék modern formában kiadni a legendás és már-már művészeti alkotásnak számító ICO-t és Shadow of the Colossust.

Egyéb

A Carnegie Mellon Egyetemen vízcseppek és egy kivetítő precíz összehangolása után sikerült 3D-ben megjelenteni és játszhatóvá tenni a klasszikus Tetrist.



Massachusettsben egy 16 és egy 12 éves gyerek Molotov-koktélokat készített, majd egy lakóház elé helyezte ezeket. Az állításuk szerint a GTA-ból jött az ötlet. Szerencsére senki sem sérült meg, de a szülőket érdekes módon nem vonták felelősségre, pedig már nem először követtek el bűncselekményt a gyerekek.

Gondoltátok volna, hogy a Red Dead Redemptionben két hét alatt majdnem 132 millió gyilkosság történt? Vagy azt, hogy 55 millió farkast öltek meg? A Rockstar és a GameSpy által közösen összegyűjtött statisztika alapján ugyanis ez történt.



A híres filmkritikus, Roger Ebert pár hónapja kijelentette, hogy a játékok sosem lehetnek egyenlők egy festménnyel vagy zenei alkotással, magyarán az imádott időtöltésünk nem számít művészetnek. Ez persze nagy felháborodást váltott ki a játékosok körében, mely azt eredményezte, hogy Ebert a múlt héten beismerte: nem kellett volna ezt mondania, hiszen még sosem próbált ki egy modern játékot sem (!), de továbbra is kitart a véleménye mellett.

Vuvuzela Hero. No comment.



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:
  • Moonbase Alpha (július 6.) – PC
  • Shin Megami Tensei: Persona 3 Portable (július 6.) - PSP
  • Crackdown 2 (július 9.) - Xbox 360
  • The Silver Lining (július 10.) - PC