• Az év legnézettebb nyitányát produkálta Magyarországon a Dumbledore titkai
  • 129 ezren váltottak rá jegyet a hosszú hétvége alatt
  • Nemzetközileg viszont az előző epizódoknál lényegesen gyengébben kezdett a film
  • Kritikánkat itt olvashatjátok

A hazai közönség sosem volt még olyan mértékben kíváncsi Warner filmre nyitóhétvégéjén, mint a Legendás állatok széria új epizódjára, a Dumbledore titkaira. A harmadik Harry Potter spin-off epizód az év legjövedelmezőbb premierjét produkálta Magyarországon, vagyis a filmtörténeti jelentőségű rekordokat hajszoló Pókember: Nincs hazaút számait is túlszárnyalta. A hosszú hétvége alatt 129 ezren váltottak rá jegyet.

legendas3socialstatikus2.jpg
(A kép forrása: Intercom)

A legtöbb országban a toplisták élére ugrott a film, ugyanakkor nemzetközileg termelt 192 millió dolláros kezdőbevétele 42, illetve 38%-kal szerényebb az első és a második epizódénál. Komoly bevételkiesést jelent a kínai karantén, illetve az orosz piaccal szemben hirdetett zárlat, ám ennél valószínűleg mélyebb okok állnak a felemás teljesítmény mögött. Érdekes adalék, hogy a tengerentúlon mindössze 42 millió dollárt fialt a Dumbledore titkai, inkább a globális közönség érdeklődik a varázsvilág iránt.

  • A Jude Law, Mads Mikkelsen, Johnny Depp, Eddie Redmayne, Katherine Waterston és Ezra Miller főszereplésével készült filmben a Voldemortot megelőző sötét mágus, Gellert Grindelwald hatalmi törekvései kerülnek középpontba. Dumbledore sokáig vonakodik tevékenyen részt venni fiatalkori barátja, a sötét mágus elleni harcban. Először Göthe Salamandert és a Legendás állatok korábbi epizódjaiban megismert barátait küldi az egyre tekintélyesebb tábort maga mögött tudó antagonista felkutatására. De vajon meddig maradhat háttérben a Roxfort legendás igazgatója?

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.