A hét videója

Nem is tudom már hányadik Minecraft machinimáról írok az Érdekességek rovat keretében, de nehéz megunni, ha egyszer a játékosok szép és ötletes dolgokkal állnak elő heti rendszerességgel. Az egyik népszerű téma a kockavilág elegyítése más programokkal, érdekes látványvilágot teremtve így -- ezúttal ismét az Assassin’s Creed-szérián van a sor, mégpedig annak novemberben megjelenő Black Flag alcímmel ellátott felvonásán.

A videót a SkyDoesMinecraft nicknevű rajongónak köszönhetjük, aki teljes YouTube-csaotnáját a Mojang elképesztően népszerű programjának szentelte.

Adj az embernek egy óriási, szabad világot, és garantált, hogy valami beteges dolgot fog csinálni előbb vagy utóbb. Ez történt a GTA 5-ben, melynek megjelenése után nem sokkal feltűnt a színen egy virtuális sorozatgyilkos, aki a Tisztítótűznek nevezi magát, s a fiktív város prostituáltjait, drogosait és részeges lakosait öli halomra, hol fegyverrel, hol pedig tűzzel. Mindezt természetesen egy Tumblr oldalon dokumentálja is, igazán felkavaróvá változtatva az egész kis ötletet.

Érdekességek a hétvégére - sorozatgyilkos

Így reagált az internet a Steam Controller bemutatására:

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A tavalyi évben hatalmas sikereket ért el a thatgamecompany Journey című alkotása, ami jóformán minden lehetséges díjat bezsebelt a legjobb művészeti irányvonaltól kezdve az év játéka díjig -- a játék azonban nem tökéletes, s erre világít rá az alábbi videó, ami hiteles bemutatója annak, hogy miért nem működik tökéletesen a kommunikáció sajátos módja. Persze nem kell komolyan venni a filmet, csak egy kis csipkelődésről van szó.

A DefendTheHouse gárdája a Call of Duty- és a Halo-játékoktól elszakadva a GTA 5-ben folytatja a városi legendák vizsgálatát. A Los Santosban tett kiruccanásuk során megnézték, hogy lehet-e cápákat késelni, valóban el tudunk-e bújni a rendőrök elől egy bokorban, s a kocsink kipufogójából előtörő láng képes-e meggyújtani a kilocsolt benzint.

Ashley Lange egy képen ábrázolta a Team Fortress 2-ben felelhető valamennyi kalapot. A gigászi kép a Deviant Art profilján tekinthető meg, alább pedig az elkészítést rögzítő videó látható.

Hét hónap megfeszített munka kellett, de végre elkészült a Halo 4/Halo: Reach-ben látott Needler Gun replikája. Az impresszív munkát a profi másolatkészítő, Harrison Krix hozta létre, s egy igazi szenvedélyprojektről van szó, hiszen egyetemista kora óta tervezi ennek legyártását. A Volpin Props oldalán részletesen megtekinthető a hosszadalmas munka menete, de akinek nincs ideje, az nézze meg az alábbi videót.