A hét videója

A 2013-as Gamescom ismét eseménydús, pörgős rendezvény volt, ahol a cégek különböző nagy bejelentésekkel versenyeztek a játékosok figyelméért -- ám nem csak a bejelentésekből volt bőség, hanem az ilyen találkozókon elmaradhatatlan hoszteszekből is. A felhozatalra idén sem lehet egy árva szavunk sem...

Természetesen nem csak videónk van, hanem egy galériánk is a Gamescom legszebb hölgyeiről. Nézzétek meg ezt is!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Még egy kis Gamescom: a találkozón kint volt a Hotline Miami 2 is, ám a fejlesztők már unják a folyamatos hülye kérdéseket, így a standjuk előtt kitették a tiltott kérdéseket. Ezek között olyanokat találunk, hogy „Miért iszol reggel fél tízkor sört?” „A Drive nagy inspiráció volt a számodra?” „Mikor fog megjelenni?” „Nem túl brutális ez egy kicsit?” és a kedvencem: „Miért hívod folytatásnak, ha pont olyan, mint az előző? (Az Activisiontől [EA-től, Ubisofttól] is megkérdezed ezt?)”

Érdekességek a hétvégére - Nicolas Cage vigyáz ránk

A Minecraft lassan minden platformot meghódít, hiszen PC, mobilok és az Xbox konzolok (Xbox 360, Xbox One) után PS4-re is kapható lesz, a játékosok pedig egyszerűen nem unják az építkezést, így nem is csoda, hogy majdnem minden hétre jut valami érdekesség ezzel kapcsolatban -- most például három is.

Az első az Assassin’s Creed 4 bemutatkozó videójának feldolgozása, ám egyáltalán nem gagyi módon, játékon belül készítették el, mintha báboznának, hanem filmszerű, az alapanyagot szinte tökéletesen lemásoló videó született.

Emlékeztek még arra a srácra, aki a saját hangjával reprodukálta a Half-Life 2 valamennyi hanghatását? Ha igen és tetszett, örömmel jelenthetem, hogy TRASE666 ötlete nyomán hasonló ökörség már a Minecraftban is van R2Bl3nd jóvoltából. A mod innen tölthető, alább pedig egy kis ízelítőt is kaphattok a munkájából.

Végezetül pedig egy közel három éves evolúciós folyamatot felölelő videó arról, hogyan bővült a Minecraft -- noha a grafika fejlődését ebben nem láthatjuk, nagyon szemléletesen mutatja, milyen új lehetőségeket kaptunk egyik kiadásról a másikra.

Szomorú belegondolni, hogy milyen sok remek mod készült, de egészen 2013-ig kellett várni arra, hogy valami igazán hasznos készüljön. Hölgyeim és uraim: Nicolas Cage zseblámpa a Left 4 Dead 2-ben. A túlélés garantált!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Itt a next-gen dobókocka, a DICE+! A lengyel fejlesztésű, szuperfejlett kocka minden oldala 256 millió szín megjelenítésére képes, ARM processzor gondoskodik a vezérlésről, közelséget, hőmérsékletet és mágneses teret érkelő berendezése, illetve USB csatlakozása és Bluetooth adóvevője is van, hogy az okoskészülékeinkkel tudjon kommunikálni. Az ára 40 dollár és már most megrendelhető, aki ilyenre vágyik.

Ami igaz, az igaz.

Érdekességek a hétvégére - Nicolas Cage vigyáz ránk