Érdekességek a hétvégére a rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója:

A Rockstar egyelőre nem jelentette be a GTA 5 PC-s változatát, így ameddig ez meg nem történik, a modderek igyekeznek csillapítani a várakozást azzal, hogy elkészítik Los Santos mását a GTA 4-ben. A feladat persze nem kicsi, s nem is könnyű, de amit eddig láttunk, az kifejezetten impresszív, hiszen a gigászi játéktér egy részének másolata, illetve néhány modell már most elkészült.

Természetesen az nem cél, hogy a teljes játékot átültessék az elődbe, hisz ez valószínűleg lehetetlen vállalkozás is lenne, ám a modderek ügyességének bemutatására tökéletes. 

Belegondoltatok már abba, hogy milyen furcsa lenne a való életben, ha ugyanazt csinálnák, amit a játékokban rendszeresen végrehajtunk? Egyenesen hülyének néznének, ha tucatszámra pakolnánk el a konzerveket, hogy aztán sose használjuk fel őket, s valószínűleg letartóztatnának, ha betörnénk egy vadidegen házába, aranytallérok után kutatni.

A Rocket Jump és a Hey Ash, Whatcha Playin'? megmutatja nekünk, hogy mennyire rossz ötlet lenne a gyakorlatba is átültetni a Donkey Kong-játékokban feltűnt közlekedési módszereket.

A Vsauce3 újra egy érdekes videóval jelentkezett konzolos témában, folytatva ama sorozatát, melyben látványos módon szerelnek szét egy-egy gépet, miközben apró statisztikai adatokat árulnak el. Ezúttal a PS4 került sorra, mellyel kapcsolatban többek között megtudtuk azt, hogy az 500 GB-os HDD mérete 64 ezer PS2-es memóriakártyának felel meg.

Ha nem volnának éppen elég ijesztőek a fogorvosok, a Bossa Studios csapata gondoskodik arról, hogy rémálmaink is legyenek, ugyanis már dolgoznak a Surgeon Simulator 2013 mellékhajtásán, ami a fogorvoslást tárja elénk. A program iPadre fog megjelenni valamikor, de szinte biztosra vehető, hogy PC-s verzió is lesz.

Ilyen Titanfall festésű Xbox One kontrollert lehet venni 65 dollárért -- vagyis lehetett, a bejelentés után ugyanis szinte azonnal elfogytak a készletek, bár sejthető, hogy a játék megjelenésének környékére lesznek új példányok.

titanfall-xbox-one-controller.jpg

A Man at Arms csapata ezen a héten Final Fantasy 7-ből Sephiroth híres kardját, a Masamunét készítette el -- élőben is pont annyira nevetséges a fegyver, mint a játékban.

Skyrimben nem csak sárkányok, vámpírok és egyéb, természetfeletti csúfságok garázdálkodnak, hanem egyszerű halandók is, akihez nem lehet egy Dragonbornt küldeni. Itt jönnek képbe az őrök, akik igyekeznek legjobb tudásuk szerint rendet teremteni. Ez a Cops: Skyrim.