Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

Az AK-47 nemcsak a világ legnépszerűbb, legkönnyebben felismerhető, s legtöbb helyen előforduló fegyvere, hanem -- az előbbi tényezőkből fakadóan -- a játékipar nagy kedvence is, hiszen gyakorlatilag nincs olyan modern lövölde, amiben találkoznának ennek a legendás fegyvernek valamilyen variációjával. Az ikonikus mordályról most az XboxAhoy készített egy nagyon jó kis videót, nemcsak magát a fegyvert bemutatva, hanem számos példával illusztrálva, mennyire elterjedt Mihail Kalasnyikov munkája a digitális térben.

Mint kiderült, elég rasszista a Legend of Zelda vén varázslója…

Magyarországon is megjelentek R. L. Stine Libabőr kötetei, így nem a semmiből rántom elő ezeket az alternatív könyvborítókat, amik azt a kérdést teszik fel: mi lett volna, ha R. L. Stine könyvként írta volna meg a klasszikus horrorjátékokat. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Doom mindenen képes futni, még egy pénzautomatán is -- persze nem igazán nagy kunszt, hiszen a jelen videóban szereplő gép Windows XP-t futtat, de azért így is figyelemre méltó, hogy mit tett két ausztrál számteches.

És ha már Doom, íme John Carmack több mint kétórás egyetemi előadása, mely a Doom után 20 évvel címet kapta.

Na így kell megtisztítani egy bázist a Far Cry 3-ban.

Még mindig nem láttam a Jégvarázst, de biztos nagyon jó filmnek kell lennie, ha a teljes internet belebolondult, s annyi variációban jelent meg a Let it Go, hogy még a Team Fortress 2 sem úszta meg az Elsa-kezelést.