Tegnap újra elővettük az Invincible (Legyőzhetetlen) első évadát, hiszen idén novemberben jön a második szezon, amiben visszatér Mark és vele együtt jön több mint 60 új karakter. Az Invincible is előveszi a manapság oly divatos multiverzum témáját, és az egész második évad annyira nagyszabású lesz, hogy két részre bontva fogják leadni. A hozzá kapcsolódó előzetes megérkezésével azonban jókora meglepetés is landolt a Prime Videón, ugyanis elérhetővé vált Atom Eve különleges epizódja, amelyben Samantha eredettörténetét ismerhetjük meg – az Invincible-höz méltó véresebb, csontrepesztő harcokkal teli módon.

atom1.jpg

Nem meglepő, hogy az alkotók éppen Atom Eve-re építettek egy egész extra epizódot, hiszen az Invincible egyik legérdekesebb karakteréről van szó, aki saját videojátékot is fog kapni. Itt szeretném megjegyezni, hogy több Invincible-játék is készül, amik közül az egyiket a Ubisoft adja ki. Szóval alapvetően ez egy origin-story, amiben végigkísérhetjük Sam életét a születésétől fogva azon át, hogy tudomást szerez szupererejéről, egészen odáig, hogy már Atom Eve-ként repked a város felett és segít a bajbajutottakon. Mark-hoz hasonlóan itt is előjönnek a kettős életmód nehézségei. Sam-nek helyt kell állnia a magánéletében, valahogy kijönnie a nevelőszüleivel és mindemellett még iskolába is járnia, ugyanakkor szuperhősként folyamatosan motoszkál benne, hogy bármikor leléphetne ebből a világból. Csak fogja magát, kirepül az ablakon és vissza sem néz. A közel egyórás epizód kiemeli a család fontosságát és azt is, hogy Sam-nek folyamatosan meg kell küzdenie azzal, hogy ő már sosem lehet olyan, mint egy normális tinédzser. Mindemellett kapunk egy titkos kísérletekről szóló háttérsztorit is, és egy brutálisan jó összecsapást az autópályán, ami az epizód csúcspontja.

at2.jpg

Atom Eve szinkronhangja továbbra is Gillian Jacobs, de például Erickson hangjaként a nemrég elhunyt Lance Reddick-et is hallhatjuk. Megjelenik a teljes Guardians of the Globe (fura őket életben látni), Omni-Man is beköszön, de a főszereplő végig Sam és az ő karakterfejlődése. Az Invincible-t sokan azért is kedvelik, mert piszok véres tud lenni, ami valamennyire ebben az epizódban is visszaköszön. Persze nem kell olyasmit várni, mint az első évad első részének vége, de például az autópályán való összecsapás kellően látványos és brutális. Az animáció teljesen rendben van, és valahogy a hangkeverést is jobban eltalálták – a zenék pedig ismét nagyon jól lettek összeválogatva. Az Invincible – Atom Eve különleges epizódja lényegében csak egy felvezetés a november 3-án érkező második évadhoz, de annak tökéletes. Sam karaktere kellően érdekes ahhoz, hogy elvigye a hátán az egészet, és amikor felpörög a cselekmény, akkor kő kövön nem marad.

Képek forrása: IMDB