A Fó-Ka Plussz Bt.-nél kapható alkatrészek gázkazánok, illetve bojlerek megbízható és hosszú távú működését biztosítják.

A fűtési rendszerek korszerűsítésének fontossága

Habár egy modern fűtési rendszer fogyasztása töredéke egy régi típusú, idejétmúlt változaténak, sajnos így is óriási számban működnek még elavult berendezések. Ennek több hátulütője is van, egyrészt a háztartások sokkal többet költenek a rezsiszámlák kiegyenlítésére, mint az szükséges lenne, másrészt a környezeti ártalom is jóval magasabb a nem hatékony üzemelésnek köszönhetően.

Sajnos épp azok a családok nem tudják megfizetni a modernizálás költségeit, akik a legjobban rászorulnak a kedvezőbb gáz- vagy áramdíjakra. Épp ezért kiemelten fontos szerepe van az állami támogatásoknak ezen a területen.

fokabthu-2024-szeptember-cikk-1.jpg

A gázkonvektor megbízható és hatékony

A gázkonvektorok már nagyon régóta használatban vannak, megbízható működésüknek és hosszú élettartmuknak köszönhetően a mai napig rendkívül népszerű fűtési formának bizonyulnak. Azonban esetükben sem mindegy, hogy egy régi, több tízéves típusról van-e szó, vagy egy modern, korszerű darabról, ami nem csupán megbízható, de energiahatékony is.

A gázkonvektorok működési elve nem túl bonyolult, emiatt is közkedveltek a mai napig. Használatukhoz stabil gázellátásra van szükség, valamint biztonsági okokból megfelelően szellőző helyiségre.

A vezetékeken keresztül a konvektorhoz jut a gáz, ahol a gázégőben levegővel keveredve elég. Az így keletkező hőt a hőcserélő átadja a helyiségbe áramló levegőnek.

Telepítés és karbantartás

Az újabb típusú konvektorok kimondottan energiatakarékosan üzemelnek, ugyanakkor a hideg téli napokon is garantálják a kellemes benti hőmérsékletet. Telepítésük nagyobb szakértelmet igényel, mint a legtöbb elektromos készüléké, cserébe olcsóbb alternatívát nyújtanak.

A berendezés bekötését minden esetben érdemes szakemberre bízni, hiszen a gázüzemű rendszerekkel való munkavégzés nem gyerekjáték. Akár emberi élet veszélyeztetésével járó balesetek is bekövetkezhetnek, ha nem megfelelően járnak el a telepítés során.

A gázkonvektorok karbantartása hasonlóan érzékeny terület, ezért a fűtési szezon kezdete előtt, vagy még nyáron, holt szezonban érdemes szakembert hívni. Ilyenkor könnyebben lehet megbízható szerelőt találni, aki rövid határidőn belül, kedvező munkadíj mellett elvégzi a szükséges karbantartási munkálatokat. 

Ez minden esetben magában foglalja a rendszer egészének alapos tisztítását, valamint az egyes alkatrészek állapotának felmérését, illetve indokolt esetben azok cseréjét.