• Elindul a SEEC I. szezonja
  • Magyarország külön selejtezőt rendezhet
  • Mi delegálhatjuk a legtöbb játékost a nemzetközi szakaszba
  • E három játékból rendeznek kvalifikációt: Counter-Strike: Global OffensiveHearthstoneLeague of Legends
  • Az utolsó szakasz összdíjazása 5000 euró
  • A hivatalos weboldalon fellelhetőek a részletes információk

Bizonyára emlékeztek még az SEEC tavalyi próbaszezonjára. Most itt az idő, hogy újra megméressük magunkat saját régiónkon belül, immár az első, hivatalos szezonban. Nincs is más hátra, mint a hazai kvalifikációkon keresztül eldönteni, hogy kik képviselhetik Magyarországot a verseny nemzetközi szakaszában.

De mi is az az ESL SEEC? Nos, az ESL Southeast Europe Championship egy több játékból megrendezett eSport verseny, a délkelet-európai játékosok számára. Célja a régióban élő eSport-közösségek felkarolása, vagyis játéklehetőséget biztosít az országoknak, hogy megküzdjenek egymással, közösen fejlődjenek, végül pedig a közönség is megismerhesse a legjobbakat.

Mivel az előző szezonban 836 magyar játékos indult a hazai selejtezőkön, Magyarország a kimagasló aktivitása miatt külön selejtezőt rendezhet csak és kizárólag magyar játékosoknak, és ami ennél is boldogítóbb, hogy mi delegálhatjuk a legtöbb játékost a verseny nemzetközi szakaszába.

A szervezők a következő három játékból rendeznek hazai kvalifikációkat: Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone, League of Legends. Az egyik legfontosabb részvételi pont a nemzetiségek aránya egy csapaton belül, ez pedig játékonként változó. Vagyis a League of Legends A csapatában 5 aktív játékosából legalább 4-nek, a Counter-Strike: Global Offensive A csapatában 5 aktív játékosából legalább 3-nak olyan nemzetiségűnek kell lennie, mint a régió, aminek a kupáján részt akarnak venni.

A verseny játékonként 2 hazai selejtezővel indul, ami után a kvalifikációkból bejutott 4-4 játékos egy zárt, 8 fős versenyen szállhat ringbe a nemzetközi szereplésért, amiből játékonként X játékos kvalifikálhat a nemzetközi szakaszba. Az "X" országonként változik, hiszen nem minden ország delegálhat ugyanannyi játékost. Magyarország esetében a helyzet a következő: a Counter-Strike: Global Offensive-nél 4 játékos, a League of Legendsnél és Hearthstone-nál 3-3 játékos kvalifikálhat.

Összesen 16 továbbjutó lesz minden játékból az országok selejtezői után, akik 4 db 4 fős csoportra lesznek osztva, amelyből a legjobb 2 csapat jut tovább a TOP8-ba. Az online egyenes kieséses szakasz 8 csapat részvételével fog zajlani, amelyből a TOP3, élőben, Bukarestben a május 9-10 között megrendezésre kerülő Comic Conon mérkőzhet meg!

A verseny utolsó szakaszának összdíjazása egészen pontosan 5000 euró, amely megoszlik a játékok az azokkal elért helyezések között. A részletes információkért látogassatok el a verseny hivatalos honlapjára.      

ESL SEEC I.