• A következő hetekben rendezett Berlinalén debütál Dario Argento új filmje
  • A Dark Glasses megvakított prostituált hősnője egy kínai fiúval nyomoz bántalmazója után
  • Rövid előzetes érkezett

A 2012-es Dracula 3D óta várjuk az olasz filmművészet legendás rendezője, Dario Argento (Sóhajok, Mélyvörös, Tenebre, Pokol, Kristálytollú madár, Opera) új filmjét. Most félelemmel vegyes várakozással jelenthetjük be, hogy a Dark Glasses (Occhiali Neri) a február 10-20. között esedékes berlini filmfesztiválon debütál majd. Mozibemutatót egyelőre nem hirdettek, egy rövidke teaser előzetes viszont érkezett, benne késekkel, sok vérrel és sikítással, néhány vicsorgó kutyával és intenzív vágásokkal.

mv5bzmzjymixymitmmqzni00ndbmlwiynjgtodg5mzqwmzdmzwrmxkeyxkfqcgdeqxvymza1ntgxodav1.jpg

A film főhőse egy támadás során megvakított prostituált nő, aki Chin, a kínai fiú segítségével ered bántalmazója után Róma sötét utcáin. A főszereplőket Ilenia Pastorelli (Jeeg robot vagyok) és Andrea Zhang alakítják, de feltűnik a filmben Asia Argento (Holtak földje) is. A forgatókönyvet a Dario Argento és a szintén neves Franco Ferrini (Jelenség, Démonok, Volt egyszer egy Amerika) írták.

Tárgyilagosan azt mondhatjuk, hogy a hetvenes-nyolcvanas évek zsenije a 2001-es Álmatlanul óta nem tudta megközelíteni klasszikus műveinek színvonalát. Hosszú éveken át dédelgetett filmtervéből viszont ezúttal valami különleges is kisülhet. Ti moziban nézitek majd Argento nagy visszatérését?

mv5bn2q3mddhntctotixns00zjbjlwjhztitowqwztdjmmuzmdg1xkeyxkfqcgdeqxvymziwndy4ndiv1.jpg
(A képek forrása: IMDB)