Kevin karácsonyi beköszönésénél csak az biztosabb, hogy a Rockstar Games (valamint a Take-Two) elhalasztja az épp aktuális játékát, így aztán hiába jelentette be a csapat, hogy 2025-ben fog napvilágot látni a (tíz)milliók által várt GTA 6, erre azért mi korántsem vennénk mérget. Ennek kapcsán a hétvégén is sikerült picit felkavarni az állóvizet, a Liam névre hallgató X felhasználó ugyanis azt írta az említett közösségi oldalon, hogy egy belsős halasztás miatt csak valamikor 2026 elején/közepén fognak befutni a Grand Theft Auto-széria soron következő felvonásának konzolos verziói, a PC-s változatra pedig további 12-18 hónapot kell várni. Liam úgy fogalmazott az időközben törölt posztjában (egy képernyőfotó azért van róla), hogy több forrás is megerősítette a késést, majd a nyomatékosítás kedvéért még a Bloombergnél tevékenykedő Jason Schreiert is megjelölte, mondván, hogy az újságírónak is van mondanivalója a témában.

Itt jön az első csavar a sztoriban, az említett riporter ugyanis erre a posztra reagálva azt írta, hogy ő soha nem ígért semmit az ügy kommentálásával kapcsolatban, amit a többség egyből úgy értelmezett, hogy akkor nincs is semmiféle késés, meg lehet szépen nyugodni. Schreier ezután aláhúzta, hogy ő nem a halasztást vonta kétségbe, csupán nem kíván megszólalni a fejleményeket illetően, ami ugyebár nagyon nem ugyanaz, hiába gondolják ezt páran. Liam az incidenst követően egy újabb tweetben (ami ma született) adta a követői tudtára, hogy amennyiben a bolondját járatták vele, mindenkitől elnézést kér, mivel senkit sem akart félretájékoztatni, és nem volt benne rosszindulatú szándék – kihangsúlyozta viszont, hogy soha nem posztolna olyat, amiben nem teljesen biztos.

És akkor következzék a csattanó: az általában eléggé jól értesült Rockstar Universe állítólag megkérdezett néhány (nevét elhallgatni kívánó) fejlesztőt, akik azt mondták, hogy semmiféle késésről nem tudnak, emellett pedig Schreier is azt válaszolta neki, hogy nem hallott ilyesmiről. Azt persze a tweet szerzője is hozzátette, hogy a Rockstar eddigi gyakorlatából kiindulva nagyjából biztosra vehető a GTA 6 csúsztatása, ám hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett ezzel kapcsolatban – végső soron az is lehet, hogy Liam csupán az 5 perces hírnévre hajtott, amit jól láthatóan meg is kapott.

A borítóképek forrása: Rockstar Games