A konferencia ottani idő szerint 15 óra 10 perckor kezdődött. Először John Riccitiello, az EA elnöke fáradt fel a pódiumra, és elmondta, hogy ez a cég eddigi legnagyobb konferenciája. Hozzátette, szakítanak a hagyományokkal, és nem fognak arról beszélni, hogy milyen sikereket értek el, nem untatva a közönséget holmi statisztikákkal és számadatokkal.

Ezután Rod Humble-t láthattuk a színpadon, aki a Sims játékokért felelős. Mr. Humble nyitásnak be is jelentette a SimsAnimals játékot, közben egy videót mutattak arról, amint különböző kis állatok, mókusok, őzek szaladgálnak. A SimsAnimals Wii-re és DS-re fog megjelenni 2009-ben.

Rod Humble megragadva az alkalmat egy játékmenet-videó társaságában azt is bejelentette, hogy a Sims 3 is 2009-ben fog a boltokba kerülni. Sajnos ez a videó még nincs meg sem, sem nekünk, sem másnak, de reméljük, hamarosan felkerül az internetre.

A show továbbhaladtával Glen Schofield vette át a szót, aki a Dead Space-t mutatta be. Ehhez már videó is van, amit a hír alján nézhettek meg, a többi anyag társaságában. Itt jól megfigyelhető a korábban már tudott érdekesség, hogy a játékban nem lesz HUD, azaz képernyőkijelző, a főszereplő hátán a kis lámpák mutatják, mennyi életerőnk van, a fegyver feletti hologram pedig, hogy mennyi töltényünk.

A következőben a Mirror's Edge -ről mutattak egy rövidke, 5 perces videót. Semmi újdonságra nem kell számítani, csak annyit láthatunk az anyagban, amit eddig is tudtunk. Mozgás közben csodálhatjuk meg a Mátrix-stílusú időlassítást, amivel Faith a videóban két épület között ugrik egy nagyot, valamint láthatunk egy harcot, és egy kis puzzle részt is.

Ezután Will Wright jött a színpadra, és mi másról beszélhetett volna, ha nem a Spore-ról. Elmondta, hogy az első napon a lénylaborral több mint 100 ezer lényt töltöttek fel a játékosok, és ez a szám mostanra elérte a 2 milliót (ez több mint amennyi valódi élőlény faj van a földön). Ezután egy prezentációt mutatott, amin a különböző hírességek, mint Brian Eno, David Lynch, és Carlos Santana által készíttet lényeket nézhettük meg.

Őt Peter Moore váltotta, aki az EA sportjátékaiért felelős. Csatlakozott hozzá Bill Walton, és közben az NBA Live 09 (megjegyzés: sajnos ezzel nem játszhatunk PC-n, konzolexkluzív lett) új online funkcióiról, és az úgynevezett „Dynamic DNA” rendszerről beszéltek. Ez utóbbi szinte valós időben frissíti majd a játékosok adatait, a valódi kosarasok teljesítménye alapján.

Peter Moore ezután a golfos Natalie Gulbisszal kezdett el golfozni, és könnyedén megverte, de tegyük hozzá, hogy Peter egy nagyon könnyű nehézségi szinten játszott, míg a golfos profi szinten.

Ezután a Bioware-től Greg Zeschuk lépett a pódiumra, és a Dragon Age: Origins-t mutatta be. Sajnos itt sincs számot tevő újdonság, csak amit már tegnap megtudtunk. De egy valami azért mégis van, mégpedig, hogy miután PC-re megjelent a játék, konzolon is tiszteletét teszi majd, de azt egyelőre nem tudni, hogy egy sima portot, vagy teljesen új játékot kapnak-e a konzolosok.

Gabe Newell következett a sorban, aki a Left 4 Dead-et prezentálta. Mindenki halott már erről a játékról szerintem, a Counter Strike-hoz hasonló a koncepciója, csak terroristák helyet zombik az ellenfeleink. A játék által irányított élőholtaknak extra jó intelligenciát ígérnek, és kooperatív módban is játszhatunk. Megjelenés november 4-én, PC-re és Xbox360-ra.

A konferencia végén John Riccitiello lépett újra a színpadra. Bejelentette, hogy az EA ezentúl az id software játékait is kiadja. John Carmack csatlakozott hozzá, és egy kicsit az új játékáról, a Rage-ről beszélt. Lényegében annyit mondott, hogy a QuakeCon rendezvényen lehet majd többet látni a játékról (erre július 31. és augusztus 2. között kerül sor Dallasban), de azért mutatott egy rövid videót, tele zombikkal, és egy zöld ruhás nővel.

A konferencia ezzel véget ért, de videók tovább szállingóznak letöltéseink közé.

Dead Space:



Mirror's Edge:



Left 4 Dead:



Dragon Age: Origins:



Rage:



Friss: Sims 3: