Az E for All egy kicsit olyan, mint a Games Convention: mindenki ellátogathat, legyen az újságíró, vagy civil játékfanatikus. A tavaly októberben a Los Angeles-i Convention Centerben (amúgy itt volt az E3 is) tartott első rendezvény kevés, csupán 18 000 embert vonzott, pedig a szervező IDG World Expo 20-30 ezres nézőszámban reménykedett. Valószínűleg azért maradt el a nagy siker, mert a nagyobb cégek közül csak a Nintendo, Electronic Arts, Konami, THQ és a 2K Games voltak ott.

Most is rosszul áll a rendezvény szénája. A hat hét múlva szintén az LA Convention Centerben kezdődő show-ra ez idáig csak két (!) cég jelezte, hogy ellátogat, ezek a Microsoft és az Electronic Arts. A Nintendo, 2K Games és az Activision még megfontolják, hogy elmennek-e, de a Sony, Midway, Atari, Sega, Warner Bros. Interactive, NCsoft, LucasArts, Sony Online, Square Enix, Codemasters, Gamecock, Southpeak, Disney Interactive, Capcom THQ és a Konami biztosan nem lesznek ott.

Úgy látszik, a kiadók és fejlesztők idén is hanyagolják az E for All-t, és inkább más rendezvényekre viszik a játékaikat. Erre talán az lehet a magyarázat, hogy a szerény kis E for All-lal majdhogynem egy időben két nagyobb rendezvény is lesz, a The Tokyo Game Show és a Blizzcon.