Mindenkinek vannak kiemelten fontos játékok az életében. Nálam többek között a Dragon’s Dogma is ilyen, ami 2012-ben majdhogynem napra pontosan a születésnapomra érkezett, akkoriban címlapra is tettem, és bizony a nem éppen alacsony elvárásaimat is sikerült felülmúlnia. A Dark Souls után egy egészen más hozzáállású, de majdnem hasonlóan sötét világot bemutató, rendkívül hangulatos és különleges akció-RPG lett a Capcom játéka, amelynek egyik legegyedibb eleme a pawn-rendszer, amivel nemcsak segítő karaktert alkothatunk, de azt mások is “kikölcsönözhetik”, a pawnok pedig tanulnak és egymás játékában tanácsokat adnak, szerzett tudásukat átviszik a játékosok világába. Eközben a játék világa egyébként is dinamikus és élő, éjszaka a földből előkúszó zombikkal, a mezőn legelésző tehénre lecsapó griffel és hasonlókkal. A látványos harcok és a remek zenék pedig csak hozzátettek az élményhez. Hogy végre készül a folytatás, az talán sokaknak okozott a bejelentése óta nagy örömöt. Most pedig, november 28-án, kedden, az is lehet, hogy végre megkapjuk a megjelenési dátumot.

pcguru-dragons-dogma-2-release-date-announcement-capcom-pc-ps5-xsx-action-rpg-akcio-fantasy-bejelentes-megjelenes-dark-souls-2.jpg

Merthogy a Dragon’s Dogma Facebookján egy új esemény jelent meg, méghozzá egy felhívással, miszerint “Tarts velünk november 28-án, 13:00 PT (helyi idő szerint 22:00) a Dragon’s Dogma 2 bemutatója alkalmából! Ebben a nagyjából 15 perces előadásban Hideaki Itsuno rendező és Yoshiaki Hirabayashi producer vadonatúj részleteket oszt meg a várva várt akció-RPG-vel kapcsolatban. További információ: https://www.dragonsdogma.com/2/” Ez persze bármit jelenthet, de bízzunk benne, hogy némi gameplay mellett végre megtudhatjuk azt is, hogy mikor és milyen formában érkezik a régóta várt folytatás, mely természetesen továbbra is egy egyjátékos, narratíva által vezérelt akció-RPG, amely PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és Steamre várható. Reméljük, hogy minél hamarabb. Te is várod már, Arisen?