Bár az elmúlt években elég sokan hátat fordítottak a szebb napokat is látott MCU-nak (nem csoda, hiszen érezhetően zuhant a minőség), a Deadpool & Rozsomák azért képes volt kirángatni a sírból a Marvel filmes univerzumát – kérdés persze, hogy mit hoz a jövő. Az már lényegében most borítékolható, hogy 2025 februárjában érkező Amerika Kapitány: Szép új világ még Harrison Forddal a fedélzeten sem lesz képes megismételni ezt a bravúrt (Anthony Mackie azért nem akkora húzónév, mint Ryan Reynolds vagy Hugh Jackman), ám a soron következő Bosszúállók-filmek esetében lényegében garantált a siker, mivel nem csupán a Végtelen háborút és a Végjátékot is jegyző Russo-tesók térnek vissza a rendezői székbe, de az immár Oscar-díjas Robert Downey Jr. is a kamerák elé áll – ezúttal Doctor Doom szerepében. Akad viszont még egy szuperhős, aki könnyedén a mozikba tudja csábítani a képregények rajongóit, méghozzá a barátságos és közkedvelt Pókember személyében, akit az MCU berkeiben ugyebár Tom Holland alakít, és úgy fest, a színész hamarosan ismét felhúzhatja a jól ismert szerelést.

A legendás hálószövő negyedik, állítólag 2026 júliusában debütáló kalandja körül egyelőre akad néhány kérdőjel, mert bár mind Holland, mind pedig az MJ-t megformáló Zendaya jelezte már korábban, hogy szívesen visszatérne, rendező nélkül ugyebár elég nehéz leforgatni egy filmet, pláne egy blockbustert. Márpedig az előző három felvonást jegyző, legutóbb a Brad Pitt és George Clooney nevével fémjelzett Két magányos farkassal (Wolfs) előrukkoló Jon Watts kikerült a képből, így elég sokáig kérdéses volt, hogy ki veszi át tőle a stafétát.

Nagyon úgy fest azonban, hogy végre direktorra lelt a projekt, a The Hollywood Reporter számolt ugyanis be arról, hogy a stúdió tárgyalásokat folytat azzal a Destin Daniel Crettonnal, akinek a jobban sikerült MCU-filmek közé sorolható Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendáját is köszönhetjük, és aki nem csupán annak folytatásán, de a Wonder Man nevű szérián is ügyködik jelenleg. A portál kihangsúlyozta, hogy még nem született megállapodás az ügyben, így egyelőre nincs kőbe vésve, hogy valóban ő dirigálja majd az opuszt, mindenesetre elég jól járnánk vele, hiszen Cretton olyan filmekkel bizonyította a tehetségét az elmúlt évek során, mint A kegyelem ára, Az üvegpalota és az Átmeneti állomás.

A borítóképek forrása: Marvel, Netflix