A 2015-ben bemutatott Mad Max: A harag útja annak idején óriásit ment a mozikban, és Tom Hardy főhőse mellett a Charlize Theron alakította Imperátor Furiosa is egyöntetűen pozitív fogadtatásra talált a közönség szemében. Ennek ellenére sokakat meglepett George Miller író/rendező döntése, hogy a soron következő Mad Max-film nem annak a folytatása lesz, sőt, még csak nem is a franchise ikonikus figurájára, Max Rockatansky-ra fog fókuszálni, hanem Furiosa eredettörténetét mutatja be. A sztoriban nyomon követhettük a főhősnő dühvel, haraggal, brutalitással és vérgőzzel megspékelt könyörtelen bosszúhadjáratát, és bár a bemutatóig sokan kételkedtek abban, hogy van-e egy saját filmre valónyi kraft a karakterben, a kritikusok és a közönség nagy része is elismerte a Furiosa: Történet a Mad Maxből-t, amiben értelemszerűen már nem Theron, hanem a nála jóval fiatalabb színésznő, Anya Taylor-Joy alakította a címszerepet. 

furiosaart1920-656b8b59a4d82.jpg

Ám Furiosa eredeti megformálója is megszólalt az ügyben, egy, a The Hollywood Reporternek adott interjúban elmondta, hogy megnézte a művet, amit röviden és tömören „Elképesztő, csodálatos filmként” írt le, valamint azt is elárulta, hogy Taylor-Joy-jal karöltve mindketten igyekeznek összehozni egy találkozót, amin megbeszélhetik a látottakat. „Folyamatosan azon vagyunk, hogy összejöjjön ez a találkozó. De valahogy mindig közbejön valami, akár egy vígjátékot is le lehetne forgatni belőle. Állandóan összefutunk, de olyan helyeken, ahol egyszerűen nincs időnk  beszélgetni egymással, szóval mindig az a vége, hogy ’Ó, Istenem, oké, találkozzunk végre valamikor!’ Aztán az élet mindig közbeszól. De ha megfelelő a csillagok állása, biztosan össze fog jönni a dolog.

A Furiosa: Történet a Mad Maxből a pozitív kritikák ellenére óriásit bukott a mozikasszáknál, mindössze 172 millió dollárt termelt világszerte, így a 168 milliós gyártási költségét is alig tudta visszahozni. Ennek köszönhetően június 24. óta már a digitális platformokon is megtekinthető, augusztustól 13-tól pedig lemezesen is megjelenik, 4K UHD, Blu-ray és DVD formátumokban.