A legfontosabbak: időpont és helyszín. A programsorozat ezúttal két nap kerül megrendezésre, november 10-11-én, méghozzá sajátos időben, hiszen mindkét nap (ami szerda-csütörtök) délután kettőtől egészen este kilencig lehet majd élvezni a szervezők által kínált játékos programokat. És hogy hol? A Jövő Házában, a Millenárison.

A rendezvény keretében idén is kiállításra kerülnek az ősz legjobb játékai, a színpadon a szaksajtó mutatja be a programokat, de természetesen a legtöbb cím kipróbálható lesz a BGS területén kiállított PC-ken és konzolokon is. Emellett persze ismét lesznek nyereményjátékok és versenyek, szóval jó eséllyel senki nem fog unatkozni. A részletes program ugyan jelen pillanatban még nem ismert, de amint megtudunk valamit, azt természetesen azonnal közöljük majd veletek is.

Az egyik nagy változás a korábbi eseményekhez képest, hogy ezúttal 990 Ft-ot kell majd lecsengetni mindkét nap a belépőért, ám az összeg nem vész "kárba", hiszen 2010. november 30-ig a jegyek ára levásárolható lesz bármelyik 576 Kbyte Shopban.

Végezetül néhány cím, amelyek már biztos, hogy megtekinthetőek lesznek a BGS 2010 keretében: Call of Duty: Black Ops, Halo: Reach, Need for Speed: Hot Pursuit, FIFA Soccer 11, Kinect, Fallout: New Vegas, Assassin's Creed: Brotherhood, Fable 3, Star Wars: The Force Unleashed 2, Medal of Honor, The Sims, Guitar Hero: Warriors of Rock, DJ Hero 2.