Ugyan a cenzúra egyáltalán nem újkeletű jelenség a moziforgalmazásban, ám vannak olyan országok, ahol egy-két kivágott jelenetnél is komolyabbak a szabályok. A Közel-Keleten található Katar messze földön híres a hollywoodi filmekkel szemben alkalmazott cenzúráiról: az országban a tavalyi év legnagyobb sikerét, a Barbie-t sem mutatták be, ahogy a Pókember: A Pókverzumon át, a Doctor Strange az őrület multiverzumában és az Örökkévalók is tiltólistára került.

Most az USA piacán a fentiekhez hasonlóan szintén PG-13-as korhatár-besorolással futó Velünk véget ér című filmre sújtott le a cenzúra. Hogy mi ennek az oka? Csupán annyi, hogy vannak benne a csókjelenetek, valamint egy olyan szexjelenet, ami egyáltalán nem mutat semmit és a szereplőkön is rajta vannak az alsóneműik. Az utolsó ehhez hasonló eset pont idén történt, Sydney Sweeney és Glen Powell közös filmjével, az Imádlak utálni című romkommal kapcsolatban, amely szintén a fülledt, romantikus jelenetei miatt került tiltólistára Katarban.

A Velünk véget ér egyébként elég szépen termel a mozipénztáraknál. A Ryan Reynolds feleségének, Blake Lively-nak a főszereplésével készült regényadaptáció eddig 50 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban, globálisan pedig 80 milliót.