Az LG Electronics bemutatta legújabb okostelefon-termékcsaládját, a Q széria első tagjait, a Q6 modelleket, melyek a felsőkategóriás G6 után szintén 18:9 képarányú, rendkívül vékony peremmel rendelkező 5,5 col képátlójú FHD+ FullVision kijelzőt kaptak. Az új sorozat világszerte három kivitelben lesz elérhető, melyekkel Q6+, Q6 és Q6α néven találkozhatunk.

A memória és a tárhely tekintetében mind a három készülék más-más felhasználói csoportot céloz meg. A Q6+ 4GB RAM-mal és 64GB ROM-mal, a Q6-os alapmodell 3GB RAM-mal és 32GB-os tárhellyel, a legkedvezőbb árú Q6α pedig 2GB RAM-mal és 16GB ROM-mal érkezik. A készülékek emellett az LG saját arcfelismerő funkciójával, széles látószögű előlapi kamerával felvértezve érkeznek. A telefonokat pedig a rendkívül ellenálló, űrkutatásban is használt 7000-es sorozatú alumíniumkeret öleli körbe.

Az LG Q6 telefonok bevezetése a jövő hónapban indul Ázsia legnagyobb piacain, majd Európában, Latin- és Észak-Amerikában folytatódik. Magyarországon az említett 3 kivitel közül előreláthatóan csak a Q6 verzió lesz elérhető, várhatóan szeptember elejétől.

lg-q6.jpg