A 2010 májusában bejelentett Mega Man Online-nal kapcsolatban már jó ideje megy a huzavona akörül, hogy egyáltalán mi lesz a játék sorsa. Konkrétan arra voltunk kíváncsiak már nagyon, hogy a kiadó csendben valóban elkaszálta-e a játékot, az utóbbi hetekben és hónapokban ugyanis több erről szóló hírt is kaptunk -- igaz, nem teljesen megbízható forrásokból, de legalább egyező volt a történet.

Most a koreai This is Game kapta azt az információt (a Kotaku East fordította le az anyagot), hogy a projektet leállították. A hír állítólag egyenesen a fejlesztőktől, a NeoWiz Games csapatától jött, akik már tavaly novemberben, a Capcommal történt közös megegyezés után beszüntették a munkálatokat az elsőre, de még másodjára is furcsán hangzó multiplayer világba helyezett Mega Manen.

A sok korábbi elkaszálásról szóló hírek után most már nyugodtan tekinthetjük halottnak a játékot. Azért talán olyan sokat azért nem veszítettünk, hiszen az a pár videó, ami kikerült a nagyvilágba, nem volt túl biztató, ráadásul maga az ötlet sem a legjobb.