Tudnunk kell, hogy pontosan milyen célokra szeretnénk használni, milyen környezetben, és persze a megjelenés sem utolsó szempont. 

Fontos az is, hogy mely paraméterekre kell fokozottan odafigyelni egy okosóra esetében, valamint a szoftveres elvárásoknak is feleljen meg. Cikkünkben adunk pár tippet az ideális választási folyamathoz, hogy minden információ meglegyen az okoseszköz vásárlásához.

Hasznos tippek az elinduláshoz

Az első és egyben legfontosabb kérdés amit fel kell tennünk a vásárlás előtt, hogy mire akarjuk, fogjuk használni az okosórát? Teljesen más elvárásokkal kell neki indulni egy főképp sportoláshoz használt eszköznél, mint egy kifejezetten kényelmi funkciókra keresett példánynál. 

hellowatch.jpg

Ezt fontos az elején tisztázni, hogy tudjuk, mely irányba induljunk el, és milyen márkákat, kategóriákat zárunk ki. Így már könnyebb lesz eligazodni a hellowatch.hu okosóráinak kínálatában is. 

A következő szempont a telefonnal való kompatibilitás, ami már egy teljesen alapelvárás. Itt nemcsak az adott készüléket kell vizsgálni, hanem a mobilon lévő applikációkat, például ha érintés nélkül szeretnénk fizetni az óránkkal, akkor tudnunk kell kompatibilis-e a banki applikációval. A hellowatch.hu a legmodernebb megoldásokat nyújtja ezen a téren is.

Az egyes termékekről rengeteg cikket, bemutató találhatunk az interneten szörfözve. Olvassuk el ezeket, nézzük meg a videókat, és természetesen a vásárlói véleményekre is figyeljünk oda. Végül, de nem utolsó sorban az okosórára telepített operációs rendszer sem mindegy, ugyanis igazán nagy különbségek lehetnek az egyes eszközök között.

Az alapvető paraméterek, amikre figyeljünk oda

Fontos, hogy értsük is az egyes paramétereket, jellemzőket. Így objektíven, önállóan tudunk döntést hozni az ideális eszközről, ezzel az igényeinknek megfelelő okosórát választhatjuk. Oda kell figyelnünk a méretekre és a formatervezésre, valamint arra is, hogy ütés- és vízálló e az adott termék. 

A kijelző mérete, megjelenése és vezérlése sem mindegy. Ha sportolásra szeretnénk használni, vizsgáljuk meg mely sportokat tudja monitorozni az eszköz. További funkciók amikre oda kell figyelni: az egészségünket figyelő szolgáltatások, valamint maga az akkumulátoridő.

Az utolsó lépések a kiválasztáshoz

Az okosórák alapvető eleme az operációs rendszer, amelyek között nagy különbségek lehetnek. Mindenképpen ellenőrizzük a telefonunkkal való kompatibilitást, valamint a támogatott nyelveket is végig kell nézni. 

A megfelelő modell kiválasztása időigényes, de ez egy hosszú távú befektetés, amely már rövid időn belül megtérülést mutat. Mindig legyen a szemünk előtt a felhasználási mód, a meglévő eszközeink elvárásai, valamint a kényelem és megjelenés. 

Ha az itt leírtakat követjük, garantáltan minden igényeinknek megfelelő eszközt fogunk választani és leszünk annak boldog, elégedett felhasználója.