Idén több nagy meglepetésben is részünk volt már, gondoljunk csak a Helldivers 2-re, a Balatro-ra, vagy a Banana-ra. A sort azonban a Palworld kezdte, ugyanis január 19-én jelent meg, és robbant be a köztudatba. A Pocketpair kendőzetlen Pokémon-klónja hihetetlen sikereket könyvelhetett el magának, és a fél világ értetlenül szemlélte, hogyhogy nem lép valamit a Nintendo. Nos, szinte napra pontosan 8 hónappal a megjelenés után a Nintendo végre lépett!

A japán cég egy hivatalos közleményben osztotta meg a nagyérdeművel, hogy "szabadalmi jogok megsértése miatt" pert indított a a Pocketpair ellen. Egészen pontosan a Nintendo Co., Ltd. és a The Pokémon Company a Tokiói Kerületi Bíróságon nyújtott be keresetet a Pocketpair, Inc. ellen, szeptember 18-án. A felperesek a jogsértő magatartás beszüntetését és kártérítés megfizetését követelik az alperestől.

Izgalmas időszak következik, kíváncsian várjuk mire fut ki a per. A Nintendo helyében mi inkább felvennénk a Pocketpair embereit, mert lényegében sikerült jobb Pokémon-játékot készíteniük, mint a Nintendo-nak az elmúlt X évben. Ti mit gondoltok?