A Sun Blast egy sci-fi témájú, arcade lövöldözős játék, melyet a játékipar egy új szereplője, a romániai székhelyű Oblone fejleszt.

Az Oblone vezetője, Andi Anton a sajtóközleményben így nyilatkozott: "A Sun Blast új dimenziót nyit a PC-s játékokban. Mindenki által ismert tény, hogy a Nintendo millió számra adja el a Wii konzolokat, legfőképpen annak új típusú kontrollere miatt. Sok gyártó készít kompatibilis vezérlőket, új vásárlókat elérve minden nap. Ezeket könnyedén a számítógéphez lehet csatlakoztatni, és így létre lehet hozni egy erős konzolt. Amikor ezt felismertük, megkérdeztük magunktól: mi van akkor, ha tervezünk egy olyan játékot, amely kombinálja a PC-játékok minőségét a Wii-Remote egyszerű használhatóságával? Így született meg a Sun Blast. A Sun Blast támogatja a HD-felbontást és más egyedülálló dolgokat, ezáltal új sztenderdeket állít fel."

A Sun Blast digitális formában vásárolható meg 5,95 dollárért. A hivatalos oldalról letölthető egy demó is, melyet bárki korlátozás nélkül kipróbálhat, sőt minden századik vásárló ingyenesen juthat a játékhoz.

"Az Oblone Software idén nyáron kezdte pályafutását a játékiparban. Az első hat hónapban az eladások felülmúlták várakozásainkat, melyet az egyszerű és hatékony politikánk garantál: minőségi játékokat akarunk készíteni, melyeket a lehető legjobb árakon adhatunk el." -- tette hozzá Anton a sajtótájékoztató végén. 



Sun Blast trailer

Sun Blast Demó