A Microsoft önfejűen járja a saját útját az Xbox One konzollal kapcsolatban, a nagy kiadók azonban már óvatosabbak, nekik ugyanis látszólag nagyobb vesztenivalójuk van. Előbb a Ubisoft közölte, hogy még alaposan megfontolják a konzol és a használt játékaik kapcsolatát, most pedig az EA Labels elnöke, Frank Gibeau nyilatkozott hasonlót, mondván ők is taktikáznak, s igyekeznek egy olyan megközelítést választani, ami elsősorban a játékosoknak kedvez.

„Az EA olyan pozícióban van, hogy az ügyet a felhasználó és a játékos szempontjából is vizsgálhatja -- mindenképpen a játékosok szempontjából közelítjük meg a témát, megpróbálva egy pozitív kapcsolatot kiépíteni a használt játékokkal.”

Az Xbox One konzolon a használt játékok adása és vétele, illetve csereberéje körülményesre sikerült. A programokat tíz családtag között korlátlanul megoszthatjuk, ám ha egy ismerősnek akarjuk elajándékozni, annak az embernek legalább 30 napja a barátlistánkon kell lennie, s ő már egy harmadik személynek nem adhatja tovább a programot. Ezen felül a játékok eladása csak a támogatott üzlethelyiségekben valósulhat meg, s noha a Microsoft nem kér ezért pénzt, a kiadók már folyamodhatnak ehhez a módszerhez. A konzol megjelenésekor a játékokat nem lehet majd kölcsönadni, ugyanis az erre vonatkozó rendszert még nem dolgozták ki.

Az EA a vezérigazgató távozását követően szorgosan azon dolgozik, hogy megváltoztassa a megítélését. Ennek egyik első lépése az Online Pass eltörlése volt, a második pedig a használt játékok korlátlan terjesztésének lehetősége lehet. Ez mindenképpen nagy piros pont lenne a cég neve mellett.

Az EA is gondolkodik még a használt játékokon