Trip Hawkins, az EA alapítója és a Digital Chocolate új online főnöke a Game Theory című műsorban beszélt a játékipar jövőjéről. Trip szerint eljött az ideje a platformok "elfelejtésének".

"A játéktörténelemben eddig mindig volt egy platform, ami kis csaták után mindent vitt. Nyilvánvaló azonban, hogy most más időket élünk. A jövőben az összes játékokkal foglalkozó cégnek szüksége lesz egy technológiára, ami lehetővé teszi a platformok közti határok elmosását. Ez oda fog vezetni, hogy a szoftverek szolgáltatássá válnak, melyre elő kell fizetni, s melyet bárhol igénybe vehetünk. Ez persze azt is jelenti, hogy a dolog több eszközre is kiterjed. Egyszerűnek és meggyőzőnek kell lennie, hogy működjön a modell."

Trip véleménye érdekes, de nem egyedülálló. Nem olyan régen Kodzsima Hideo mondta, hogy a tradicionális értelemben vett konzolok a végüket járják, előtte pedig a híres elemző, Michael Pachter nyilatkozta, hogy nem lenne meglepődve, ha ez lenne az utolsó konzolgeneráció. Bár nyilván jön még egy újabb sor gép, a távolabbi jövőre nézve hihetőek a szakértők jóslatai.