Pletykák keringenek az éterben az Apple jövőbeli terveiről. Egy izraeli üzleti magazin, a The Calcalist arról számolt be egyik cikkében, hogy az almalogós vállalat megkezdte a Kinect technológiája mögött álló PrimeSense felvásárlását. A pletykák szerint folyamatban vannak a tárgyalások, és mintegy 280 millió dollárért el is kelhet a vállalat. Ez egyáltalán nem magas összeg, sőt, az Apple zsebből ki tudná fizetni az egészet úgy, hogy még jattot is adna.

Az egyedi 3D-s élményt nyújtó mozgásérzékelő alkotói tagadják, hogy bárminemű egyezkedés folyna a háttérben: állításuk szerint a cikk csupán egy „tévedésen” alapszik, amelyet meg nem erősített információk alapján koholt az izraeli újságíró. Továbbá a kérdéshez annyit fűztek hozzá, hogy a cég a fenti összeg legalább tízszeresét éri, ezért aztán biztosan nem érnék be annyival, ha felvásárlásról lenne szó.

Talán fikció az egész, de lehetséges, hogy az Apple az ősidők óta rivális Microsoft babérjaira törne, ahogy azt korábban a táblagépekkel tette néhány éve. Elképzelhető, hogy saját mozgásérzékelőt fejlesztenének számítógépeikhez a könnyebb kezelhetőség reményében.

Az Apple a következő Kinecten dolgozik?