Az Anonymous a Zynga ellen fordul

Az Anonymous hackercsoportot lehet elítélni és lehet imádni, de egy biztos: ezek a srácok nem kispályáznak, és ha kell, minden szakértelmüket bevetik annak érdekében, amit ők a közjó részének gondolnak. Nemrég egy öngyilkosságba hajszolt tinilány pedofil zaklatóját leplezték le (legalábbis szerintük, a rendőrség azon felül, hogy elfogott egy férfit az ügyben, nem közölt részleteket), elsötétítéssel fenyegették meg az egész internetet (ez blöffnek bizonyult, bár az is lehet, hogy meggondolták magukat, mert túl nagy káoszt okoztak volna), most pedig a facebookos játékokra épített, majd önálló útra lépett online birodalmat, a Zyngát vették célba.

A Zynga komoly bajba került 2012 folyamán, hisz tavasztól őszig bezárólag 160 millió dollárnyi veszteséget termeltek, és egy cent nyereséggel sem számolhattak. Ennek eredményeképp ezer főtől meg akar szabadulni a cég, projektjei egy részét kiszervezné külföldre, valamint átállna az internetes szerencsejátékra. Ez nem tetszik az Anonymousnak, szerintük a Zynga az ostoba döntései miatt az ártatlan munkatársakat bünteti -- egy ilyen antidemokratikus lépés nem maradhat megtorlatlan!

A fenyegetés egy YouTube-videó formájában érkezett, melyet a videomegosztó rövidesen eltávolított. Mivel viszont az Anonymous hivatalos oldalán nyoma sincs az anyagnak, még az is lehet, hogy csak szórakozott valaki. Akárhogy is, a Zynga jobban teszi, ha felvesz még egy tucat biztonsági szakértőt, biztos, ami biztos...