Arnold Schwarzenegger egy, a BBC-nek adott interjújában azt nyilatkozta, hogy nagyszerű amerikai elnök lenne, de mivel a törvény szerint nem indulhat a választáson, reméli, hogy legközelebb egy fiatal tehetség kapja meg a lehetőséget. Az interjú során a hollywoodi színész és a korábbi Kaliforniai kormányzó elmagyarázta, hogy bár úgy gondolja, nagyszerűen helytállna az Ovális Irodában, nem csalódott amiatt, amiért osztrák származásának köszönhetően kizárták az elnöki versenyből, mivel a pozíció természetes születésű jelölteket kíván.

"Úgy érzem, hogy kiváló elnök lennék" – mondta, hozzátéve, hogy "minden, amit elértem, Amerikának köszönhető." "Amerika rengeteg lehetőséget adott nekem, az amerikai emberek pedig nyitott karokkal fogadtak. Senki sem akadályozott meg a sikerem eléréséhez vezető úton" – folytatta. "Az egyetlen dolog, amit nem tehetek meg, az az, hogy elinduljak az elnöki tisztségért, de emiatt nem fogok panaszkodni." Schwarzenegger közben azt is beismerte, hogy "önző" lenne tőle "megváltoztatni a törvényt", és szerinte az amerikai politikának fel kell rázódnia.

pcguru-arnold-schwarzenegger-politika-elnokvalasztas-biden-trump-amerika-terminator-predator-california-netflix-fubar-1.jpg

(Képek: BBC)

"Csak remélem, hogy Amerika talál megfelelő, fiatal személyeket" – jegyezte meg az elnökválasztásról. "Mert nekem kicsit furcsa, hogy most a 70-es és 80-as éveiben lévők között dúl a verseny, ahelyett, hogy 40-es és 50-es születésűek vagy még fiatalabbak között lenne esély erre a remek munkára."

Schwarzenegger nem először beszélt nyilvánosan az amerikai politikáról és elnökségről. A CNN-en Chris Wallace-nek nyilatkozott júniusban, hogy 2024-ben szívesen nevezne a következő elnökválasztáson, és biztos benne, hogy elegendő szavazatot szerezhetne az Egyesült Államok legmagasabb tisztségének elnyeréséhez. "Rakjanak engem is oda, mert ez egyértelmű. Világosan látom, mennyire könnyen megnyerném azt a választást" – nyilatkozta. "Mint amikor Kalifornia kormányzójává választottak. Világos volt, hogy az emberek valami új lehetőséget keresnek. Nem egy szimpla jobb- vagy baloldali politikust, hanem valakit, aki képes a nemzetet összehozni." Jelenleg azonban Schwarzeneggernek be kell érnie azzal, hogy a Netflix CIA-ügynökeként, éjjel-nappal azon dolgozik, hogy az előfizetőket szórakoztassa legújabb sorozatával, ami a FUBAR, mely május 25-én debütált.