A július 20-26. közötti hét PC-s Top 10-es eladási listáját tette közzé az értékesítést figyelő NDP csoport. Íme:

  1. Nancy Drew: The Phantom Of Venice / Her Interactive
  2. The Sims 2 Double Deluxe / EA Maxis
  3. The Sims 2 IKEA Home Stuff Expansion Pack / EA Maxis
  4. World Of Warcraft: Battle Chest / Blizzard
  5. Spore Creature Creator / EA Maxis
  6. Diablo Battle Chest / Blizzard
  7. World Of Warcraft / Blizzard
  8. World Of Warcraft: Burning Crusade Expansion Pack / Blizzard
  9. Sid Meier's Civilization IV / Firaxis Games
  10. Call Of Duty 4: Modern Warfare / Infinity Ward

Az első hely lehet sokak számára kérdőjel, de Nancy Drew történetei könyv alakban is rendkívül népszerűek az USA-ban, és amint elkészül egy újabb epizód a nyomozós kalandcímből, rendre felkúszik a ranglistákra. A Sims mellé ugye nem kell kommentár, újabb pakk, újabb dobogó, és a kiegészítők miatt (is) persze az alapjáték is kirobbanthatatlan az élmezőnyből. Will Wright új őrülete pedig természetesen Amerikát is megfertőzte, szerintem nincs olyan ország, ahol a Lénylabor ne szerepelne az eladási listák elején.

Utánuk viszont jön a Blizzard-egyeduralom: a WoW, szokás szerint, és hála a Dio3 bejelentésének, a népek ismét kedvet kaptak a második ördögűzéshez, illetve a nagyon fiatalok gondolom ki akarják próbálni, mire föl is ez a nagy izgalom.

A két „vendég” közül a CoD4 az, amelyik kevésbé meglepő, folyamatosan tartja magát az Infinity Ward csodás játéka, mely nyilván a nagyszerű multinak is köszönhető. A 2005 őszén debütált Civ4 felbukkanása lehet érdekes, de nem hiszem, hogy nagyot tévedek akkor, ha azt feltételezem, az épp július elején X360-ra, PS3-ra és DS-re (utóbbira csak Észak-Amerikában) megjelent Civilization Revolution ráncigálta elő az alapművet, hiszen aki megvette például a Nintendóra, talán úgy döntött, kipróbálja az otthoni PC-n is a cuccot.

A végére csattanóként: íme egy januári hírünk, a tavaly december végi összesítésről. Az élbolyban Nancy Drew, a Sims, a WoW és a CoD4. Kemény meccs ez, aki közéjük tud furakodni, elmondhatja magáról, hogy elért valamit...