Dacára annak, hogy a Star Wars Outlaws eladásai állítólag mégsem olyan lelombozóak, mint amilyenre a fogadtatás láttán számítottunk, a Ubisoft továbbra sincs kint a saját maga által ásott gödörből. A cég részvényei ugyanis hetek óta szoros barátságot ápolnak a zuhanórepülés fogalmával, és az Assassin's Creed Shadows megítélése alapján nem igazán fogadnánk arra, hogy Yasuke és Naoe históriája fogja megmenteni a céget a teljes pénzügyi kudarctól és a totális elértéktelenedéstől. A nem túl ideális helyzet ellenére persze nem állhat meg a munka (sőt, most kellene csak igazán rákapcsolni), így a Japánba kalauzoló akció-RPG-n túlmenően is számos vas izzik a kiadó tüzében – többek között a szóban forgó franchise sem ér véget a november 15-én érkező felvonással.

assassins-creed-invictus-fall-guys-ubisoft.jfif

A kép forrása: X

A boszorkányokat táncba hívó Hexe mellett ugyebár ott van még nekünk az Assassin's Creed Invictus nevet viselő projekt is, amely a többször bizonyított informátor, j0nathan szerint (franciások előnyben) lényegében a Ubisoft válasza lesz a Fall Guysra, vagyis egy versengésen alapuló online multiplayert kapunk, amelyben a szériából ismert karakterek avatárjai felett vehetjük át az irányítást. A bennfentes úgy tudja, hogy 16 felhasználóra szabták a programot (ez később változhat), a fordulókon alapuló játékmódok között pedig Team Deathmatch, egy másik free-for-all móka, valamint egy gyorsaságot igénylő megmérettetés is akad, amelyben a térkép különböző részein elhelyezett fénypontokhoz kell eljutni.

Karakterek terén eddig csak a méltán közkedvelt Eziót és Cesare Borgiát erősítette meg j0nathan, ami pedig a pályákat illeti, természetesen a széria egyes felvonásai ihlették őket – Bagdad, Japán és a trópusi környezet (ami ugyebár az Assassin's Creed 4: Black Flag játszótere) mellett még egy Pompeii alapján készült terep is érkezik, ahol a láva lesz a legnagyobb ellenségünk. Ezek a mondatok persze mind feltételes módban értendők, hiszen a cég egyelőre semmit sem árult el a játékról, ám mivel az informátor már korábban is valódinak bizonyult infókat szállított a szériával kapcsolatban, minden bizonnyal nem álmából felébredve gépelte le a fent mellékelt tweetet. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, de a Ubisoftnak egyelőre azon kellene munkálkodnia, hogy megússza valahogy a jelenlegi szorult helyzetet.

A borítóképek forrása: Ubisoft