Az Activisiont lehet utálni, az azonban biztos, hogy a vállalat igyekszik javítani az általános megítélésén. Bobby Kotick például egyre többet nyilatkozik, próbál szimpatikusnak tűnni, és a súlyos milliárdokon ücsörgő kiadó is elkezdett adakozni. Most például nem kevesebb mint kétmillió amerikai dollárt adományoznak a Call of Duty Endowment nevű, nonprofit szervezetnek.

Persze ne hagyjuk, hogy a név megtévesszen bennünket: noha az alapítvány neve alapján könnyen hihetnénk, hogy valami játékosokat tömörítő és segítő csoportról van szó, valójában veteránok támogatására létrejött szervezetről beszélünk, melyet 2009-ben alapítottak. Az Activison egyébként már tavaly is segítette a visszavonult katonákat, akkor 1,7 millió dollár értékben adott ki limitált dögcédulákat, melyeket a CoD-rajongók öt dollárért vihettek haza.

"Elkötelezettek vagyunk a veteránjaink iránt, hisz életükkel védték nemzetünk békéjét és biztonságát. Olyan képességeik és tapasztalataik vannak, melyek minden munkáltató számára értéket képviselnek." -- nyilatkozta az Activision feje, Bobby Kotick.

A Call of Duty Endowment ugyanis nemcsak élelemmel és pénzzel segíti a sokszor mélyszegénységben élő veteránokat, de munkát is talál nekik. A kiadó szerint eddig több mint ezer hazatért katona kapott állást az alapítványnak köszönhetően.

Amerikai katonai temető