Noha Az akolitus című Star Wars-tévésorozatnak (hálistennek) már vége van, az internet népe még nem végzett Leslye Headland alkotásával: a kritikusok pozitív ítéleteire fittyet hányva köszörülik a nyelvüket folyamatosan a szerintük tragikomédiába fordult szérián, ami a cseppet sem hízelgő nézői vélemények alapján konkrétan leköpte, lepisálta és megerőszakolta a franchise-t (nem feltétlen ebben a sorrendben), majd szépen sírba is tette, ahogy illik. Persze nyilván George Lucas kultikus örökségét nem verték vele tönkre, de azért abból a mélységből, ahová Az akolitus rúgta a brandet, piszkosul nehéz lesz kimászni – főleg, hogy a rajongók továbbra is ott szidják, ahol csak lehet, ám most már ott tartunk, hogy a kollégák is felszólalnak az ügyben, mint tette azt most a franchise egyik nagy veteránja, aki korábban maga is feltűnt egy Star Wars-produkcióban.

Ezúttal egy igazi legenda verte el a port a szérián: a híres színésznő, Mia Malkova fejtette ki kendőzetlen véleményét a sorozatról egy X-posztban. „Most néztem meg Az akolitust, és azt hiszem, hivatalosan kijelenthetem, hogy szerepeltem már jobban megírt Star Wars-filmekben” – írta a sztár, amibe őszintén szóval mi sem tudunk és igazából nem is akarunk belekötni.

Az 1992-ben született Malkova nagyon korán, mindössze 20 évesen kezdte színészi pályáját, karrierje hamar elkezdett felfelé ívelni, több száz filmben szerepelt, rengeteg díjat nyert kifogástalan alakításaival, az utóbbi időkben azonban kissé visszavonult a színészettől, és pszichológiai témájú videók készítésével, valamint különböző kultúrtörténeti online-előadások gyártásával foglalkozik. A Star Wars franchise-on végzett munkáját generációk ismerik el, az egyetemes konszenzus szerint máig az egyik legjobb, legemlékezetesebb performansz az övé, így ez a negatív kritika különösen rosszul érintheti mind Headlandet, mind pedig a Disney-t – mert ha már egy ekkora multitálentum sincs megelégedve Az akolitussal, akkor ott tényleg nagy a baj.