A Respawn Entertainment társalapítója, Vince Zampella és a WMS vezető tanácsadója, Larry Pacey egy új stúdiót hozott létre, ahol mobiljátékok fejlesztésével foglalkoznak majd. A cég a Respawn főhadiszállásától nem messze, Los Angelesben lesz, a neve pedig Nuclear Division.

„A mobilplatform olyan gyorsan nő, hogy butaság lenne figyelmen kívül hagyni. Ezen az eszközön mindig játszom, mert mindig velem van; magával ragad, s ezzel lehet mit kezdeni. Nem azt mondom, hogy jobb, mint a konzolok, csak más az élmény. Mind a kettő érdekel.” -- mondta Zampella, aki továbbra is marad a Respawnnál, s nem tartja valószínűnek, hogy átáll a mobiljátékok készítésére, de szeretné a Nuclear Divisionben szerzett tapasztalatokat átültetni a Respawn fejlesztéseibe.

Azt még nem tudni, hogy pontosan mit fog készíteni a Nuclear Division, ugyanis a cég egyelőre gyerekcipőben jár. Egy tucat fejlesztőjük sincs, s konkrét projekteken még nem, csak az azokat támogató technológiai megvalósításokban gondolkodnak. A cél az, hogy idővel 50 embert foglalkoztassanak.

nuclear-division.jpg