• Ha teljes kreatív szabadságot kapna, akkor újból rendezne játékot Mikami Sindzsi
  • A The Evil Within esetében ez nem igazán volt meg

A 2010-ben, Mikami Sindzsi (Resident Evil, Dino Crisis, Vanquish) által alapított Tango Gameworks nem sokáig maradt független, hiszen a japán stúdiót ugyanis még abban az évben felvásárolta a Zenimax Media, így első játékuk, a The Evil Within már a kiadóóriás gondozásában jelent meg. A neves dizájner akkoriban úgy fogalmazott, hogy az lesz az utolsó játéka rendezőként, most azonban megváltoztatta ezen kijelentését – leginkább azért, mert nem elégedett a végeredménnyel.

a-resident-evil-szuloatyja-szivesen-visszaterne-rendezokent-de-csak-egy-feltetellel.jpg

Mikami a Variety-nek adott interjút, melyben karrierje 30 évéről esett szó. A rendezés kapcsán elmondja, hogy szívesen készítene még egy, (tényleg) utolsó játékot, de kizárólag akkor, ha teljes kreatív szabadságot kapna. A The Evil Within például egy Noah nevű projektként indult, a végére azonban valami teljesen más lett belőle, mint az eredeti elképzelés.

"Úgy gondolkodom, hogy ha lenne esélyem elkészíteni egy játékot az elejétől a végéig úgy, hogy az teljesen a saját vízióm, akkor igen, lehetne még egy utolsó nagy projektem, mint rendező. Ez jobban illeszkedne az "utolsó játék, amit rendezek" elképzelésbe [mint a The Evil Within]" – nyilatkozta Mikami.

Hogy a Tango Gameworks egyik vezetőjeként lesz-e erre lehetősége, az jó kérdés, hiszen a stúdió a Zenimax felvásárlásával a Microsoft tulajdonába kerül, így a teljes függetlenség biztosan nem lesz meg a közeljövőben.