Az HBO anno nem lacafacázott sokat, már Matt Reeves Batman-filmjének premierje környékén, azaz 2022 márciusában berendelte az önálló Pingvin-sorozatot, amelynek története teljes mértékben a Colin Farrell által alakított gonosztevőre koncentrál. A szerepet megkövetelő maszkok és sminkek szinte teljesen felismerhetetlenné tették az ír színészt, aki a People magazinnak adott interjújában beszélt a dologról: „Volt egy, az egész testemet befedő jelmezem, szóval lényegében csuklótól bokáig maszkban voltam, csak a kezeim és a lábfejeim voltak a sajátjaim. Minden más, beleértve még a füleket is, maszk volt. Minden be volt fedve.

Mindezt a profi maszkmester, Mike Marino biztosította, aki már a 2022-es Batman-mozin is dolgozott: „Ha nem Mike tervezte volna meg, akkor esküszöm, a Pingvinem nem állt volna másból, mint belőlem, ahogyan kalappal a fejemen egy cigarettát tartok a kezemben, mellé kicsit sántítok és van nálam egy esernyőnek álcázott gépfegyver. Sóval akkor nem lett volna HBO-sorozatunk…” – véli a sztár.

A sorozatban egyébként helyet kapott egy olyan jelenet is, amiben a főhős teljesen meztelen lesz, amihez Marino is kellőképp felkészült: „Marino elképesztően elborult, zseniális fickó. Azt mondta, hogy ’Csináltam neked egy pingvinpéniszt!’ Én meg erre: ’Komolyan? Nem is fog látszódni a kamerában. Nem vagyok benne biztos, hogy egy pingvinpénisszel akarok a forgatáson járkálni.’ Ő így reagált: ’Nem, nem, nem, haver! Levehető. Tépőzáras cucc. Még egy csőr is van a végén.’

Farrell azt is elmondta, hogy a forgatás minden egyes napján körülbelül 4 órát töltött a sminkszobában, hogy átalakíthassák Oswald Cobblepottá, de állítása szerint egyszer sem unatkozott közben: „Mármint, amikor 2 óra 45 percnél jártak, lehet, hogy egy kicsit már tele volt a… Mert le kellett festékszórózniuk hét különböző darabot, jöhetett a csupasz fejfedő, arra meg rá a paróka… És meg kellett csinálniuk minden egyes apró foltocskát a bőrömön, minden ragyát, minden ráncot, minden apró sebet.

A borítókép forrása: CBR