A Max holnap után durrantja be a 2022-es Batman-film spinoffját, a Pingvint, amelyben szemtanúi lehetünk Oswald Cobblepot felemelkedésének, aki Gotham City maffiavezérének, Carmine Falcone-nak a halála után próbálja megszerezni az uralmat az egész város felett. A szerepet természetesen újra Colin Farrell játssza, de persze nem ő formálja meg először a karaktert élőszereplős formában. A hatvanas években a Rocky-filmekből ismert Burgess Meredith bújt a figura bőrébe az Adam West-féle ikonikus Batman-sorozatban, majd Tim Burton második Bőregér-mozijában, a Batman visszatérben már Danny DeVitót láthattuk a főgonosz meglehetősen visszataszító változataként.

Farrell egy sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy DeVitóval váltottak pár üzenetet a közös szereppel kapcsolatban, de a karakter motivációinak és jellemzőinek megtárgyalása helyett egy baráti rivalizálás kezdődött el kettejük között. „Danny DeVitóval küldözgettünk egymásnak üzeneteket, de inkább arról szólt az egész, hogy zrikáljuk egymást. ’Ki a legjobb Pingvin?’ meg hasonlók” – nyilatkozta Farrell, aki azt is elárulta, hogy Pingvin-akciófigurákról is küldözgettek egymásnak képeket, és azon veszekedtek, hogy melyikőjüké a hitelesebb.

Közben a színész arra is kitért, hogy eleinte nem volt benne teljesen biztos, hogy el tudja-e majd játszani a karaktert. „Amikor először elolvastam a Batman forgatókönyvét – és erről már beszéltem korábban –, egy kicsit értetlenkedtem, hogy mit tudnék kezdeni a karakterrel. Egy kicsit összezavart a Mike Marino maszkmester által kialakított karakterdizájn is, ami eltért Pingvin korábbi ábrázolásaitól, de hamar megbarátkoztam vele, mert a kinézet önmagában történetet mesélt, fenyegetés és erőszak érzetét keltette. Emellett volt valami bánat is ábrázatában.

Az itthon szeptember 20-án startoló Pingvin kifejezetten jó kritikákat kapott, az előzetes vélemények olyan nagyvolumenű mozgóképes gengsztersztorikhoz hasonlítják, mint A keresztapa vagy a Maffiózók, és korábban Farrell is elárulta, hogy a karakter megformálásában nagy hatással volt rá James Gandolfini Tony Sopranója és Robert De Niro Al Capónéja az Aki legyőzte Al Caponét című filmből.

A borítókép forrása: CBR