Nintendo

A Nikkei japán üzleti lap interjút készített Ivata Szatoru Nindendo-elnökkel, aki elárulta, hogy cége nem szeretne lemaradni a legújabb trendek mögött, mi több, a jövőben a free-to-play piacra is betörhetnek -- igaz, a nagy sorozatokat inkább távol tartják a modelltől.

"Nem áll szándékomban tagadni sem a free-to-playt, sem a fizetős játékokat. Ha most arról beszélgetnénk, hogy a Nintendo belevág az F2P-be, akkor sem igazán keverném ebbe bele cégünk jól ismert termékeit, mert ezzel bizalmatlanná tenném a rajongókat. (...) Új címek esetén azonban, melyeknek még nincs saját vásárlóbázisuk, lehet, hogy kipróbálnánk a free-to-playt, követve az eddigi megoldásokat, vagy valami hasonlóval állnánk elő, mondjuk a cheap-to-playjel (olcsón játssz)." -- fogalmazott Ivata.

Az óvatos szavak mögött persze minden bizonnyal kész stratégiák bújnak meg, hisz a Nintendo nemrég tört be a játékpiacra az első nextgen konzollal, a Wii U-val, melynek bár vannak hibái, mindenképp új lehetőségek ezrével kecsegtet. Az F2P-jövő tehát a nyakunkon van, és egyre valószínűbb, hogy pár év elteltével a mikrotranzakciók Japán partjait is elértik.