Ivata az új Maróról és Zeldáról

A Wii U megjelenésére már csak egy napot kell várunk, az USA-ban pedig már hetek óta kapható a masina. Noha már most is tetemes játék érhető el rá, az exkluzív kínálat elég szegényes, és sokan fájlalják, hogy sem új Zelda, sem új 3D-s Mario nincs a konzolon -- még. Ivata Szatoru, a Nintendo elnöke az IGN-nek mondta el, hogy természetesen be fognak jelenteni 3D-s Zeldát és Mariót a jövőben, hisz minden új konzol megtervezésekor ezek azok a franchise-ok, amik először eszükbe jutnak, de még nem ideális az alkalom, így türelmünket kéri. Elismerte továbbá, hogy bár az első kézből származó szoftverek a Nintendo legnagyobb húzóerejét képviselik, manapság lehetetlen életben maradni a piacon kellő third-party támogatottság nélkül. Ez meg is látszik a Wii U-n: HD grafika, Pro kontroller, internetes támogatás... minden, ami korunkban minimum, itt is megtalálható.

A cégelnök a Wii U első napjának kellemetlen frissítése miatt is elnézést kért, hozzátéve, hogy bár tudja, mekkora csalódás lehet a rajongóknak, hogy bizonyos funkciók még mindig nem érhetők el, de az emberek nem látják a fejlesztési hátteret, így nehezen érthetik meg, hogy ha a vállalat meghoz egy negatív döntést, annak jó oka van.

Bár az új Marióról nem hallottunk semmit, a Zeldával kapcsolatban felmerült pár pletyka. A 2011-es E3-on bemutatott Zelda HD demó állítólag egy teljes értékű játék alapköve, mely irányvonalában a gyermekdedebb Skyward Swordot követi, és minden eddiginél nagyobb világgal rendelkezik -- erről Obo kolléga számolt be nektek még régen, további pletykákért erre tessék kattintani.

Holnap jön a Wii U, Zelda és Mario ide vagy oda -- ti vesztek?