A stílszerűen az ítélet napján, azaz augusztus 29-én debütált a Terminátor: A vég kapujában című animesorozat a Netflixen, amely, ha nem is teljes mértékben, de félig-meddig kicsit helyreállította a megtépázott franchise becsületét. A széria mögött álló showrunner, Mattson Tomlin a premiert követően elárulta, hogy szám szerint 6 évadot tervez, azonban akkor még nem kapott zöld utat a folytatás, és a Netflix azóta sem adta áldását a második szezonra.

Azonban a streamingszolgáltatóval kapcsolatos hírekkel foglalkozó What’s On Netflix szerint már nem kell sokat várnia bejelentésre, ugyanis a weboldal kiszúrta, hogy a platform latin-amerikai Twitter-oldalán megjelent egy olyan kép, ami a Netflix készülő animéi között feltűnteti a Terminátor-sorozat 2. évadát is, tehát jó eséllyel már megszületett a döntés, és berendelték a folytatás, csak ezt a cég még nem adta a közönség tudtára.

A vég kapujában kifejezetten pozitív fogadtatásra lelt a kritikusoknál, a Rotten Tomatoes-on jelenleg 86%-on áll, ami kiemelkedő eredmény, tekintve azt, hogy a franchise a második rész után milyen történelmi lejtmenetet produkált. Ugyan a nézők már nem ölelték ennyire a keblükre, azért így sem annyira vészes a helyzet: a közönség véleménye alapján 79%-ot, az IMDb-n pedig 7.0. pontot ér az anime-széria.

A borítókép forrása: Netflix