A Destiny- és Halo-játékokról ismert Bungie tavaly nyáron jelentette be, hogy komoly partneri kapcsolatot épített ki a kínai illetőségű NetEase-zel, ami nem csekély összeggel, egész pontosan 100 millió dollárral járult hozzá a stúdió működéséhez. Most pedig egy újabb fejlesztőcsapatot támogattak, valószínűleg szintén magasabb összeggel.

A NetEase ugyanis a BEYOND: Two Souls és a Detroit: Become Human alkotóit karolta fel ezúttal, azzal a céllal, hogy támogassa a csapatot a következő generációs játékaik elkészítésében, az új technológiák kifejlesztésében és abban, hogy a Quantic Dream egy globális, multi-franchise cég lehessen.

A stúdió vezérigazgatója és kreatív direktora, David Cage elárulta, hogy a következő években nagy változások lesznek a videojáték iparban az új hadvereknek és az új üzleti modelleknek hála, és szeretnék, ha a Quantic Dream ezekben a változásokban kulcsszerepet vállalna, ezért volt szükségük egy olyan befektetőre, mint a NetEase.

Az 1997-ben alakult kínai cégtől nem idegen a játékfejlesztés, hiszen olyan játékok kínai piacra szánt változatainak elkészítésében vettek részt, mint az Eve Online, a World of Warcraft, a Hearthstone, a StarCraft 2 és az Overwatch.