• Francia lapok szerint rossz a légkör a Quantic Dreamnél
  • Állandóak a szexista, rasszista vagy homofób viccek
  • A cég vezetői hivatalosan és magánszemélyként is tagadják a vádakat

A minap három francia lap, cím szerint a Le Monde, a CanardPC és Mediapart is lehozta azt a cikket, amelyben a Detroit: Become Humanon – amit nemrég az erőszak propagálásával vádoltak – dolgozó Quantic Dreamről számoltak be, egész pontosan az ott uralkodó rossz munkahelyi légkör miatt.

A magazinok állítják, hogy az egyik alapító, David Cage kiskirályként uralkodik a cégén, nem hallgat senkire, illetlen kommenteket tesz a női dolgozóknak és túlórába hajtja kollégáit. Emellett napi szinten hallani vagy olvasni e-mailben szexista vicceket, és állítólag körbejárt nagyjából 600 photoshopolt kép is a cégben, amin az alkalmazottak szerepeltek szexuális vagy homofób beállításokkal, vagy éppen úgy, mintha egyes alkalmazottak nácik lennének.

A Quantic Dream egy hivatalos közleményben tagadta a magazinok állításait, de Cage maga is megszólalt, s természetesen szintén tagadta a vádakat az Eurogamernek adott nyilatkozatában. Hozzátette, hogy ha a Quantic Dream annyira rasszista vagy homofób légkörű munkahely lenne, akkor nyilván nem dolgozna velük a nyíltan leszbikus és az LGBT jogokért harcoló Ellen Page, vagy a civil jogok egyik élharcosa, Jesse Williams.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!