A Financial Postnak adott nyilatkozatában a Microsoft arról beszélt, hogy teljesen legálisan tiltotta ki a moddolt gépeket használó Xbox Live felhasználókat. Mivel az ilyen felhasználók megszegik a felhasználói feltételeket, ezért egyértelműen jogában áll a redmondi cégóriásnak ilyen lépéseket eszközölnie.

Az AbbingtonIP szerint egyébként a Microsoft azért választotta a bannolási hullámot erre az időszakra, mert két olyan cím is van, amely "felturbózta" a LIVE előfizetéseket: a nem olyan régen megjelent Halo 3: ODST és a mostani Modern Warfare 2, az ehhez kapcsolódó tömeges LIVE előfizetéseket nem kellett visszafizetnie a cégnek.

A Joystiq "Law of the Game" cikke viszont arról ír, hogy az ügyvédi kereset pusztán arra szolgált, hogy az iroda pénzt próbáljon kicsikarni az ügyből, hiszen bárki, aki eléggé ért az Xbox 360 moddolásához, tökéletesen tisztában van azzal, hogy a LIVE-tól távol kell tartania magát. Emellett még a cikk azt is hozzátette, hogy a Halo 3: ODST és a Modern Warfare 2 nyilván a kalózok legnagyobb célpontjai, így egyértelműen az ehhez kapcsolódó illegális letöltéseket nem kell visszafizetniük.