Az elmúlt napokban több alkalommal is beszámoltunk már arról, hogy milyen kavarodás van a két következő generációs konzol és a használt játékok ügyében. Nem tudjuk még pontosan, hogyan fogja kezelni a két gép a másodkézből vett játékokat, de a felröppent pletykák egyáltalán nem megnyugtatóak, így a leendő vásárlók, az adott márka rajongói minden erejükkel azon vannak, hogy jó irányba tereljék a gyártókat. Ez annyit tesz, hogy közösségi hálózatokon, legfőképpen Twitteren kampányolnak a DRM eltörlése mellett. 

A napokban a Sony már félig hivatalosan reagált az eseményekre, mondván, látják és örülnek a rajongók elkötelezettségének az üggyel kapcsolatban, most pedig a Microsoft is megszólalt: „Nagyon is tisztában vagyunk azzal, hogy mi történik; már dolgozunk azon, hogy ezt kezeljük. Mást még nem mondhatok, de figyelünk.” -- írta Larry Hyrb a hivatalos blogján, miután egy rajongó a témáról érdeklődött.

Az Xbox One-nal kapcsolatos egyik friss pletyka szerint 35 fontba kerül hitelesíteni egy használt játékot, egy másik szóbeszéd szerint viszont az egész folyamat ingyenes. A gyártó erre eddig csak azt mondta, hogy a hírek pontatlanok és nem teljesek, a részleteket majd tőlük kapjuk meg.

xbox-one.jpg

Xbox One -- Megjelenés: 2013 Q4