Tegnap írtunk arról a hírről, miszerint a Sony még fontolgatja, hogy az Xbox One-on látott másolásvédelmi eljárást vezessen be a használt játékok terén. Egyes források szerint most épp úgy áll a dolog, hogy a riválissal kapcsolatos visszajelzések következtében elvetették az ötletet, ám van olyan forrás, amelyik arról számolt be, hogy mégis lesz ilyen rendszer. Egyelőre az a biztos, hogy semmi sem biztos a használt játékok kérdéskörében, sem a Microsoft, sem pedig a Sony táborában, ami érthető módon aggasztja a játékosokat, hiszen sokan másodkézből beszerzett játékokkal szórakoznak, ezek blokkolása vagy alapos megsarcolása pedig megnehezítené az életüket.

Mindkét konzol háza táján megindul a mozgolódás annak érdekében, hogy ez ne legyen így: a Xbox One kapcsán a leendő vásárlók még csak most kezdtek üzeneteket küldeni és propagandaposztereket készíteni, a Sony hűséges rajongói viszont mindent beleadnak, hogy ne kelljen másolásvédelemmel bajlódniuk -- mostanra már annyian gyűltek Twitteren a PS4noDRM címkével működő mozgalomhoz, hogy azt a gyártó sem hagyhatta szó nélkül. Mutatva, hogy figyelnek a játékosokra, John Koller, Adam Boyes és Shahid Kamal Ahmad is jelezte, hogy vették az adást, és nagyon örülnek a lelkes rajongók törekvéseinek, ennél többet azonban már nem tettek hozzá.

A Sony egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az üggyel kapcsolatban, de jó látni, hogy nem vakok és látják, mit szeretnének a vásárlóik. Reméljük, tesznek is annak érdekében, hogy a játékosok boldogak legyenek.

sony-playstation-4-controller.jpg

PlayStation 4 -- Megjelenés: 2013 Q4