Talán senkit sem kell emlékeztetnünk arra, hogy idén augusztusban is megrendezésre kerül a Gamescom, ami az E3 hiányában ugyebár mostanra a legnagyobb videójátékos expónak számít. Noha a Sony sajnos ezúttal sem fog kilátogatni Kölnbe, ahogy a Nintendo sem teszi tiszteletét az augusztus 21. és 25. között helyet kapó kiállításon (persze a legtöbben úgyis a 20-i Opening Night Live-ot várják Geoff Keighley-vel), a Microsoft szerencsére újfent igyekszik gondoskodni arról, hogy senki se unatkozzon. A techóriás ugyanis lerántotta a leplet az Xbox teljes menetrendjéről, ami alapján mind a helyszínre érkezők, mind pedig a képernyők előtt ülők el lesznek látva néznivalóval, az előbbi csoport ráadásul bele is vetheti magát a számtalan kipróbálható demo egyikébe.

xbox-gamescom-2024-microsoft-koln.jpg

Az Xbox Wire oldalán közzétett írásból derült ki, hogy a zöldek három napon keresztül (augusztus 21-23) szolgálnak majd élő közvetítésekkel az Xbox standjáról, a streamek során pedig a közeljövőben megjelenő címekbe nyerhetünk bepillantást, méghozzá vadiúj játékmenet előzetesek, fejlesztői beszélgetések és trailerek formájában. Mindemellett természetesen a Bethesda is bejelentkezik az említett napokon, így a Fallout 76 és a TESO kedvelőinek is lesz miért gép elé pattanni. A helyi idő szerint délután három órakor kezdődő közvetítések során olyan sokak által várt alkotások kerülnek terítékre, mint a nemrégiben ismét elhalasztott S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, az Age of Mythology: Retold, a Star Wars Outlaws, a World of Warcraft: The War Within és az Ara: History Untold, szóval jól láthatóan az idén érkező produkciók kapják a reflektorfényt. Emellett pedig exkluzív bemutatót is láthatunk majd az Indiana Jones and the Great Circle-ből, az Avowedból és a Starfield: Shattered Space-ből, melyek szintén érdemesek lehetnek a figyelemre.

Ami a kipróbálható alkotásokat illeti, a helyszínre látogatók olyan Xbox címekbe nézhetnek bele, mint az Age of Mythology: Retold, a Diablo 4: Vessel of Hatred, a Fallout 76: Milepost Zero, az Ara: History Untold, The Elder Scrolls Online: Gold Road és a Toweborne, a third party programok közül pedig leginkább a Star Wars Outlaws, a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, a Warhammer 40,000: Space Marine 2 és a Rebellion gondozásában készülő Atomfall esik bele a kihagyhatatlan kategóriába. A fent mellékelt cikk szerint egyébként több mint 50 programmal találkozhatunk majd az Xbox standjánál, ami még ugyebár gombócból is sok, tehát fel van adva a lecke a Gamescomon résztvevő többi kiadónak. A teljes programról egyébként ITT kaphattok bővebb tájékoztatást.