A napokban jött ki a Sony Pókember nélküli Pókember-univerzumának, a Kraven, a vadásznak az új előzetese, amely azon kívül, hogy egy igencsak véres és erőszakos képregényfilmet vetít előre, a Falmászó egyik klasszikus gonosztevőjének a kinézetét is leleplezte. Ez pedig nem más, mint a (jobbára) két lábon járó ember-orrszarú hibrid, Rhino, aki 1966-ban, a The Amazing Spider-Man 41. számában debütált a füzetek lapjain, és azóta is rendszeresen vissza-visszatér borsot törni a Hálószövő és egyéb más szuperhősök orra alá. A filmben Alessandro Nivola (Ál/Arc, Jurassic Park 3, A maffia szentjei) kelti életre a figurát, legalábbis az emberi mivoltát, ugyanis a civilben Aleksei Systevich névre hallgató orosz zsoldos a cselekmény során átalakul majd a jól ismert rinocérosz-formába – utóbbit természetesen CGI-vel valósították meg a készítők.

Rhino az évek során Pókember egyik legismertebb, legnépszerűbb ellenfele lett, számos alkalommal feltűnt már különböző animációs sorozatokban, videojátékokban, és A csodálatos Pókember 2 című mozifilmben is, ahol Paul Giamatti játszotta el – ott nemigazán sikerült eltalálni a karaktert, azonban a Kraven, a vadász mögött álló csapat láthatóan már nagyobb hűséggel viseltetett a figura iránt.

A képregényekben egyébként eredetileg egy piti bűnöző volt, amíg néhány kelet-európai titkosügynök fel nem kérte őt, hogy legyen a kísérleti alanyuk, egy projektben, melynek célja egy emberfeletti képességekkel rendelkező zsoldos-bérgyilkos létrehozása volt. Beleegyezése után, a vezető orosz tudósok megkezdték vele a munkát. Hosszú időn keresztül injekciókkal és radioaktív sugárzással bombázták a testét, majd végül egy új, szintetikus bőrt adtak rá, amelynek alakja és ellenálló képessége a rinocérosz bőrére emlékeztetett. A kísérlet után megnőtt az ereje és az intelligenciája is, és miután kitört a laboratóriumból zsoldosnak állt. Pókemberrel akkor akasztotta össze a bajszát, amikor elrabolta J. Jonah Jameson űrhajósként dolgozó fiát, Johnt. Ezután börtönbe került, ám nem sokáig tartózkodott a rácsok mögött, szökése után még számtalan bűntettet követett el, tagja volt többek közt a Baljós Hatosnak, és időnként még jó útra is tért.

A Kraven, a vadász december 12-én érkezik a magyar mozikba, nagyjából két hónappal a Venom: Az utolsó menet után, amit szintén a Sony marveles részlegének boszorkánykonyhájában főztek ki.