Teljesen természetesnek vesszük a működését és jelenlétét bizonyos tárgyakon, általában akkor szoktunk különösebben felfigyelni rájuk, ha valami probléma adódik a fel- és lehúzás során, esetleg szétnyílik például a kabát vagy pulóver. Pedig rengeteg eszközön használjuk őket, és sokszor az sem mindegy, hogy milyen színűek.

Nincs két ugyanolyan cipzár

Valójában cipzár és cipzár között rengeteg különbség van, elég, ha csak otthon keresünk egy pulóvert és egy kabátot, összehasonlítjuk a kettőn lévőt, és máris látni fogjuk a változatosságot. Méretben, kialakításban, formában, anyagban és természetesen színben is másak lesznek.

cipzar.jpg

A sötétkék cipzár a Cipzárnagyker.hu webáruház egyik legkeresettebb terméke, hiszen sok helyen felhasználható. Ezen a cipzárakra specializálódott oldalon természetesen más színűt is találunk, ha szétnézünk itt, láthatjuk, mekkora cipzárkínálat érhető el.

Miért van egyáltalán szükség ennyiféle cipzárra? - merülhet fel teljesen jogosan a kérdés. Erre egyszerűen is válaszolhatunk: nézzünk szét otthon, hány eszközön is van ilyen kiegészítő! Annyit segítünk, hogy nem csak a ruháinkon használatos eszközről van szó.

Nem csak ruhákon és táskákon találhatunk cipzárt

Egy elég univerzális eszközről beszélünk, ami számos helyzetben megállja a helyét. Ott vannak a legkisebb ruhaneműinken, mint a babaruhákon vagy fehérneműn is, ahol általában kis vékony cipzárakkal találkozhatunk.

A másik oldalon pedig ott vannak a munkaruhák, bőröndök cipzárai, amelyek általában öntött műanyagból vagy fémből készültek, jóval nagyobb cipzárkocsival, hisz egyrészt hatalmas terhelésnek vannak kitéve, másrészt fontos, hogy bármilyen helyzetben könnyedén megfoghassuk, és gyorsan ki- vagy behúzzuk rajtuk a cipzárt.

Továbbá matracokon, ágyneműkön és sátrakon is ugyanúgy cipzárakat találunk, nélkülük nem is lehet megfelelően használni ezeket az eszközöket.

Speciális körülmények között is használnak cipzárt, például búvárruhákon, mivel megfelelő mobilitást nyújtanak, mindemellett sokkal könnyebb a búvárnak fel- és levennie az öltözetet. Természetesen ezek a cipzárak teljesen vízállóak, segítenek az adott feladatot végrehajtani.

A cipzár színe sem mindegy

A cipzár egy olyan kiegészítő, amely egyszerre teszi kényelmesebbé az adott tárgy használatát, valamint a megjelenésen is hatalmasat tud dobni. A kék az egyik legközkedveltebb szín, bizonyos árnyalatait pedig elegáns körülmények között szokás használni.

Kék cipzárt ruhadaraboktól kezdve a kiegészítőkön át (mint táska, cipő, kesztyű) rengeteg helyen találhatunk, és ajánlott is használni. A farmerek tipikusan ezzel készülnek.

A kéknek rengeteg árnyalata létezik, könnyű elveszni a kínálatban a még tökéletesen látó érdeklődőknek is, de erre is van megoldás: a cipzárak minden esetben színkódokkal vannak ellátva, hogy egyszerű legyen megtalálni a keresett árnyalatot, ami illeszkedik a ruhához, használati cikkhez. A sötétkéké a 330, így érdemes keresni!